שר האוצר יובל שטייניץ התייחס היום למשבר החמור במערכת הבריאות הציבורית ואמר כי "ההסכם הזה טוב לרפואה הציבורית".
בוועידה המרכזית לחיסכון פנסיוני של "כלכליסט" אמר השר שטייניץ כי "בית המשפט העליון הוא שמינה בורר שהוביל לחתימת ההסכם בין הסתדרות הרופאים לבין האוצר. ההסכם הזה טוב לרפואה הציבורית. העובדה שמנענו את נושא שרותי הרפואה הפרטית בבתי החולים במרכז הארץ היא טובה".
שטייניץ התייחס לעדיפות שניתנה לפריפריה ואמר שגם היא טובה למערכת הציבורית. "גם העלאת השכר המשמעותית לרופאים טובים לרפואה הציבורית. בכל הסכם יש כאלה שתמיד קיוו ליותר, אבל יש עיקרון אחד שמחייב את כולנו - כיבוד שלטון החוק וכיבוד פסיקות של בתי המשפט. ולכן אני קורא לרופאים - כבדו את החוק ואת שלטון החוק".
המתמחים: "אם צריך - נלך לכלא"
במהלך היום ידון בג"ץ בהרכב של שלושה שופטים בראשות הנשיאה דורית ביניש בעתירת הרופאים המתמחים, המבקשים כי בית המשפט יאפשר להם להתפטר. בעתירה נוספת יבקשו הרופאים לפתוח את ההסכם הקיבוצי שנחתם איתם.
מנגד, פנתה המדינה לבית הדין הארצי לעבודה כדי שיקבע שהמתמחים המתפטרים ביזו את בית המשפט, לאחר שזה קבע בעבר כי אסור להם להתפטר באופן קולקטיבי. המתמחים ייאלצו להשיב לעתירת המדינה בבית הדין לעבודה עד מחר בשעה 12:00.
העיתון "מעריב" מפרסם הבוקר כי המתמחים לא מפחדים מצעדים משפטיים נגדם וכי חלקם אף ציינו שאינם מפחדים ממאסר וכי אם יידרשו לכך - יילכו לכלא.
במקביל, הודיעו הסטודנטים לרפואה באוניברסיטת תל אביב כי הם מצטרפים למאבק. הסטודנטים יקיימו הפגנה בשעה 13:00 וישביתו את הלימודים החל מ-12:00. בהודעתם כתבו כי "במידה ולא יחול כל שינוי, יושבתו לימודי הרפואה באוניברסיטת תל אביב. לא נוכל לשוב לספסל הלימודים ולהמשיך את שנת הלימודים כסדרה בהינתן המשבר הנוכחי, הזלזול בחולים וההזנחה הפושעת מצד משרד האוצר ושר הבריאות".
ליצמן: "לא פיטרתי אף אחד"
מי שאמון על הטיפול במשבר הנמשך כבר שמונה חודשים הוא סגן שר הבריאות יעקב ליצמן. בריאיון מיוחד למהדורה המרכזית הדגיש אמש: "לא נכשלתי".
"יש כאן בלבול", אמר ליצמן, "לא פיטרתי אף אחד אלא הם התפטרו. אחרי זה בית המשפט קבע שאי אפשר להתפטר קולקטיבית אלא אם יש למישהו סיבות אישיות. אני לא מאמין שיש לכל הרופאים שהתפטרו סיבות אישיות לעזוב את בתי החולים ואני קורא להם מכאן לחזור לעבודה עד לדיון בבג"ץ שייערך מחר".
בשלושת הימים האחרונים נעדרו מבתי החולים 315 רופאים מתמחים, כך נמסר ממשרד הבריאות. בבית החולים רמב"ם בחיפה לא הגיעו לעבודה 73 רופאים, באיכילוב שבתל אביב 70 רופאים, במאיר 59, בשיבא תל השומר 46, בשניידר 21, בבני ציון בחיפה 18, בבילינסון שבפתח תקווה 17 ובבית החולים וולפסון בחולון נעדרו 11 רופאים.