במותם הצילו חיים: בסוף השבוע האחרון נערכו לא פחות מ-19 ניתוחי השתלה, בזכות ארבע משפחות שהחליטו לתרום את איברי יקיריהן שנפטרו, ובכך להציל חולים אחרים. לאחר סדרת ניתוחים ארוכה ומורכבת שבוצעה במספר בתי חולים במקביל, ניצלו חייהם של 17 חולים, והם נמצאים כעת בשלב ההתאוששות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עם הודעת משפחות התורמים על החלטתם החלו בבתי החולים וולפסון, בלינסון, איכילוב, הדסה, שניידר, מאיר, ורמב"ם להיערך לסדרה ארוכה של ניתוחי קצירת איברים והשתלתם. בסופו של דבר, בתום שלושה ימים בוצעו בבתי החולים שבעה ניתוחי השתלת כליה, שישה ניתוחי השתלת כבד, ארבעה ניתוחי השתלת ריאות ושתי השתלות לב.
דודו בכר, בעלה של גלית ז"ל, שאיבריה נתרמו לאחר שעברה אירוע מוחי בזמן ששהתה בבריכה, סיפר לחדשות 2 online: "אני חושב שזאת איזושהי שליחות או מצווה, זה היה מובן מאליו שזה מה שנעשה, כולם היו תמימי דעים בעניין. גלית נפטרה אבל האיברים שלה נשארו בריאים לחלוטין".
אלי שבי ז"ל, בן 31, עבר בסוף השבוע האחרון תאונת צלילה שלאחריה נקבע כי הוא שרוי במוות מוחי. מכיוון ששבי היה חתום על כרטיס אדי לתרומת איברים, משפחתו נרתמה למבצע והחליטה להגשים את צוואתו של יקירם. "הוא היה צעיר ובריא, לא היה טעם להשאיר את האיברים שלו שיירקבו", סיפר אחיו ציון. "אנחנו מאוד שמחים על ההחלטה, שמענו שהאיברים שלו הצילו שבעה אנשים, שאחד מהם הוא תינוק בן שנה".
הטלפון צלצל: נמצאה תרומה לתינוקת
במרכז שניידר נרשמה דרמה ביום חמישי שעבר, כששעות ספורות לפני ניתוח תרומת אונת כבד מאב לבתו התינוקת בת השבעה וחצי חודשים מאילת, הגיע צלצול הטלפון המבשר שנמצאה לתינוקת תרומת אונת כבד.
"התינוקת, אוריה אפרת בן חיים, סבלה ממחלה מטבולית ונזקקה להשתלת כבד דחופה להצלת חייה. ניתוח השתלת אונת הכבד החל לפנות בוקר ובסיומו הועברה התינוקת ליחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר ומצבה מוגדר טוב ויציב. בשל הידרדרות במצבה לאחרונה, עמד אביה רונן לתרום לבתו אונת כבד. הוא עבר הכנות ובדיקות לקראת הניתוח המורכב, אשר תוכנן ותואם ליום חמישי. שעות ספורות לפני תחילת הניתוח המורכב של תרומת אונת כבד מהאב לבתו, הגיע צלצול הטלפון המיוחל ממרכז שניידר", מספרים שם.