בשל החום הכבד השורר באזור הכינרת בימים האחרונים, המים מתאדים בקצב חריג מהרגיל מה שמוביל לירידה של מפלס האגם בשני סנטימטרים ביום. על כן, תושבים ביישובים הסובבים את הימה פתחו במבצע להצלת הדגים. במקביל אחרים מודאגים מקצב האידוי וטוענים כי הממשלה חייבת להיערך למצב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"פה אין לדגים עתיד'', אומר משה הר ציון מאיגוד ערים כינרת. "המאגר יתייבש תוך כמה זמן והם ימותו. השנה החום רציני יותר באופן דרמטי".
כדי לטפל במצב, הפקחים עוברים בין החופים ומחפשים את הדגים בשלוליות שהולכות ומתייבשות. "הפעולה חשובה להציל את הדגים ולשמור על המאזן האקולוגי בכינרת", טוען ליעד שכטר מאיגוד ערים כינרת.
"הממשלה חייבת להיערך לטווח הקצר והבינוני"
בצפון כבר הכריזו החקלאים על שנת בצורת. מבחינת המשקעים באזור, החורף האחרון היה השחון ביותר בהיסטוריה של המדידה. גם בנהר הירדן זרימת המים חלשה ועומדת על קוב וחצי לשנייה - קצב השווה לעשירית מהקצב בעונה ממוצעת. במקביל גם גובה זרם המים בנחלים הבניאס והחצבני, שלרוב תורמים גם הם למפלס הכנרת, עומד על סנטימטרים בודדים בלבד.
יו"ר אגודת מים בגליל, דובי אמיתי, מודאג גם הוא מהמצב. "החצבני יבש הדן הולך ונעלם", מעיד אמיתי. "אין מים. צריכים להבין שוב, מחפשים מבוגר אחראי - הממשלה חייבת להיערך לטווח הקצר והבינוני".
למרות ההקלה בחום שהתרחשה בימים האחרונים, נדמה שהחום סביב הכינרת נשאר ללא שינוי. היום נמדדו בכינרת 42 מעלות צלזיוס, אך בסוף השבוע עמד מד החום על בין 49 ל-50 מעלות. "זו לא הטמפרטורה הרגילה", אומר משה מבטח החזאי של קיבוץ כינרת. "בקיץ יציב הטמפרטורה עומדת על בין 37 ל-38 מעלות".
הקיץ אמנם רק בראשיתו, אבל הטמפרטורות הגבוהות כבר גורמות לרבים להתגעגע לחורף - ומעוררת בקרב אנשי הכינרת עוד כמה דאגות נוספות.