משרד הבריאות מפרסם הבוקר נתונים על פערים בהוצאות משקי בית בישראל על בריאות לפי הכנסה. מהנתונים עולה כי בעלי הכנסה נמוכה כמעט ולא קונים ביטוחים מסחריים לעומת כמעט 60% מבעלי הכנסה גבוהה, ומציג פערים גם בהוצאה על טיפולי שיניים. פער נמוך נמצא בהוצאה על תרופות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מהממצאים עולה כי עיקר ההוצאה של משקי הבית על בריאות הינה על ביטוחי בריאות משלימים ומסחריים. בשנים האחרונות הפכה הוצאה זו לגדולה מבין ההוצאות על בריאות, קיימים פערים משמעותיים בהוצאה של משקי הבית על ביטוחים אלו לפי המצב הכלכלי: בחמישון התחתון של ההכנסה ל-53% ממשקי הבית יש ביטוח משלים והם מוציאים 137 שקלים בחודש בממוצע, ובחמישון העליון - ל-98% יש ביטוח משלים שעולה 213 שקלים בממוצע.
הפערים בהוצאה על ביטוחים משלימים קיימים שם בין ערבים שמוציאים 178 שקלים בממוצע למשק בית לעומת 197 בקרב ילידי יהודים. הפער גדול עוד יותר כשבוחנים את הביטוחים המסחריים (לא של קופות החולים) שם החמישון התחתון מוציא 172 שקלים בממוצע והעליון - 346 שקלים בממוצע. רק ל-6% ממשקי הבית בחמישון התחתון יש ביטוח מסחרי, לעומת 59% בחמישון העליון.
פערים בטיפולי השיניים
בנושא תרופות הפערים בין החמישונים נמוכים יחסית. אחוז משקי הבית שלהם הוצאה על תרופות מרשם עמד על 34% בחמישון התחתון לעומת 38% בחמישון העליון וההוצאה הממוצעת הינה 248 ש"ח. אחוז משקי הבית שלהם שקנו תרופות ללא מרשם עמד על 13% בחמישון התחתון לעומת 17% בחמישון העליון וההוצאה הממוצעת הינה 140 שקלים.
קיימים פערים משמעותיים בהוצאה על טיפולי שיניים בקרב משקי הבית. הפערים באים לידי ביטוי באחוז משקי הבית שיש להם הוצאה בנושא, שהינו 25% בחמישון התחתון עם הוצאה ממוצעת של 366 שקלים לעומת 34% בחמישון העליון עם הוצאה ממוצעת של 537 שקלים.
1.4% ממשקי הבית שהשתתפו בסקר דיווחו על הוצאה בגין טיפול סיעודי לאחר מקרובי המשפחה. ניתן לראות כי בקרב משקי הבית שיש להם הוצאה על מטפל סיעודי, מדובר על הוצאה משמעותית אשר עולה על 2,000 שקלים בחודש.