פיתוח ישראלי של שבב בגודל של שלושה מילימטר עשוי להיות תקוותם של מיליוני עיוורים ברחבי העולם שאיבדו את ראייתם ממחלות עיניים שונות שפגעו ברשתית שלהם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"זהו למעשה משהו שמחקה את הרשתית שנהרסה מהמחלות האלה", סיפר לחדשות 2 פרופסור דב ויינברגר, מנהל מחלקת עיניים בבית החולים בילינסון. הרשתית שנמצאת בחלקה הפנימי של העין אחראית על העברת התמונה מהחלק הקדמי של העין לתוך המוח. השבב החדשני מושתל בתוך העין בניתוח, מתיישב בפנים ומעביר עצמו את התמונה למוח במקום הרשתית הפגועה, וכך פותח מחדש את זרימת המידע מהעין למוח.
"יש הרבה אנשים שהם עיוורים שאמרו לי באופן חד וחלק שהם מבקשים להיות בקבוצה הראשונים המושתלת", הוא סיפר. חברת ננו-רטינה של "ריינבו מדיקל" שמפתחת את השבב בהרצליה, צפויה לקבל בקרוב אישור להתחיל לנסות אותו על בני האדם והם ייראו את העולם מטושטש ורק בשחור-לבן.
"אם זה יצליח - הרווח הוא גדול"
"לאנשים האלה אין מה להפסיד. הם עיוורים מוחלטים ואם הניסיון ייכשל - הם יישארו באותו מצב שהיה. אם יצליח - הם ירוויחו בגדול", ציין הפרופ'. לשבב הישראלי יש מתחרה אמריקני שכבר הושתל בעיניהם של כמה עשרות עיוורים ברחבי העולם, אבל הישראלים לא חושבים שהמתחרים מקדימים אותם.
"המוצר של המתחרים מאפשר רק ראייה מאוד גסה עם 50 פיקסלים",סיפר רענן גפן, מנכ"ל חברת ננו-רטינה, "ואצלנו יש פי 10 יותר פיקסלים וזה יאפשר תפקוד ממשי של הבנאדם אחרי ההשתלה".