בכל חודש מתרחשות בעולם יותר מ-200 רעידות אדמה, רעידות בעוצמות שונות שפוגעות כמעט בכל מקום על הגלובוס בעוצמות שונות, ולעיתים גם גורמות לנפגעים רבים בנפש, כפי שקרה לפני מספר חודשים בהאיטי. אך האם ישראל חסינה מפני רעידת אדמה בעוצמה כזו? כנראה שלא.
רעידת האדמה האחרונה שהורגשה בישראל ונחשבה לכזו שהכתה בעוצמה גדולה הייתה בשנת 1995. אז העיר אילת הייתה זו שסבלה ממנה, עם נזק שנגרם לחלק מהמלונות בעיר ולחלק מהבתים, אך רק לא גרמה לנפגעים בנפש. עוצמת הרעידה במוקד הרעש, 80 קילומטרים דרומית מאילת, הייתה עוצמה דומה לזו שהחריבה את פורט או-פרנס, בירתה של האיטי.
הכל עניין של מחזוריות
"לפני שש שנים החליטה מדינת ישראל להיערך לרעידת אדמה חזקה", כך מספר הד"ר אפרים לאור, מומחה לאסונות רבי נפגעים מאוניברסיטת חיפה, "התרחישים מדברים על 16 אלף הרוגים, 90 אלף פצועים ו-400 אלף בני אדם שיישארו ללא קורת גג". לכל ההערכות האלה, יש מכנה משותף אחד - מחזוריות.
רעידת האדמה האחרונה המשמעותית שפקדה את אזורינו הייתה בשנת 1927, מוקד הרעש היה באזור ים המלח. " אירוע כזה של עוצמה מעל 6 בסולם ריכטר", מסביר פרופ' אפרים ענבר, מומחה לאסונות רבי נפגעים מאוניברסיטת חיפה, "כנראה שיש לו תקופת חזרה של כ-90 עד 100 שנים". ההערכה של הפרופ' ענבר אינה אופטימית במיוחד: "האסון הבא אמור להתרחש עד 2020".