"הדסה = חיים": כמאה מעובדי בית החולים הדסה הפגינו הבוקר (א') מול בית שר האוצר יאיר לפיד, ודרשו ממנו להתערב במשבר בבית החולים. העובדים, שהודו כי רובם הצביעו ללפיד בבחירות האחרונות, הביעו את מחאתם על חוסר מעורבותו של לפיד במשבר, וקראו לעברו "יאיר, תחזור לעיתון!"
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשבוע הבא צפוי לפוג המועד שהגדיר בית המשפט להקפאת ההליכים במוסד הרפואי, וטרם נמצא הפיתרון למשבר. המפגינים, שהשכימו קום על מנת להעיר את לפיד, הזהירו מפני קריסתו של המוסד הרפואי, וקראו לשר לסייע להם.
"הוא העביר את השוויון בנטל, אז לעובדי הדסה הוא לא יכול לעזור? אנחנו המעוז החילוני האחרון של ירושלים. כולנו הצבענו לו, אז שיעזור לנו, אנחנו רוצים להתפרנס בכבוד", זעקה אחת העובדות לעבר רכבו של לפיד.
המפגינים נשאו שלטים עליהם נכתב: "יאיר תתעורר, אל תיתן להדסה לשקוע", "הדסה=חיים" ו"יש אנשים מאחורי המספרים". עם צאתו של שר האוצר מהבית, הם קראו לעברו: "אין הדסה, אין בריאות ואין עתיד", ו"יאיר ביזיון, תרד אל העם". השר סירב לפתוח את החלון, והמאבטחים במקום נאלצו לפנות בכוח מספר מפגינים על מנת לאפשר לו לצאת מביתו לישיבת הממשלה בירושלים.
אחת המפגינות הייתה אישה ירושלמית שחייה ניצלו בזכות הצוות הרפואי בהדסה: "אם לא הדסה, אני הייתי מתה. הדסה הצילה את חיי, וצריך לשמור עליה כדי שלהרבה אנשים תהיה בריאות. אני מושתלת כבד, והייתי מתה לפני 17 שנה ללא הטיפול המסור".
"הם גרמו לי להרגיש שיש לי בית לבריאות, כמו שישראל היא הבית שלי, גם הדסה היא הבית שלי. מה יישאר פה? בלי בריאות אין חיים", אמרה המטופלת לקול תשואות העובדים שהפגינו לידה.
בתחילת החודש אישרה שרת הבריאות יעל גרמן את המלצות צוות הבדיקה למשבר בבית החולים "הדסה" בירושלים. בין המלצות הצוות: העברת השליטה מידי נשות הדסה, פיטורי עובדים וקיצוצי שכר. "הפתרון למשבר צריך להתבסס על התגייסות כל הצדדים לעזרת בית החולים כדי לאפשר לו לחזור לפעילות שוטפת ולהמשיך ולפעול לטובת תושבי ירושלים והאזור", טענה אז גרמן.