מדגם שערך משרד הבריאות על אלף ילדים באזור הדרום מצא כי 23 מהם נושאים בגופם את נגיף הפוליו. המשמעות של הנתון הזה היא כי ייתכן ש-2.5% מילדי הדרום הם נשאי הנגיף. נוכח הנתונים הללו בוחנים כעת במשרד הבריאות את האפשרות לחסן את כל ילדי ישראל נגד נגיף הפוליו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כל 23 הילדים שאובחנו כנשאים בששת השבועות האחרונים הם בני פחות מעשר. אם אכן יוחלט על חיסון כולל לכל ילדי ישראל, תלמידי כיתות א' עד ג' יחוסנו בבתי הספר בתחילת שנת הלימודים. גורמים במשרד הבריאות מדגישים כי הסכנה של הנשאים לחלות ולפתח שיתוק נמוכים ביותר.
במקביל, פרסם היום ארגון הבריאות העולמי הודעה חריגה: "ארגון הבריאות העולמי מעריך את הסכנה של התפשטות בינלאומית של מחלת הפוליו מישראל למדינות נוספות כבינונית-גבוהה, וממליץ לכל התיירים למדינות שנפגעו מהמחלה להתחסן באופן מלא נגד פוליו". גורמי רפואה בישראל מעריכים כי האזהרה הזו אינה מוצדקת.
"בסוף מישהו עלול לחלות"
עד שנת 2005 קיבלו כל הילדים בישראל חיסון מנגיף מוחלש. החל משנה זו החל מתן חיסון מנגיף מומת. מי שקיבל חיסון מנגיף מומת אומנם מחוסן בעצמו, אבל הוא יכול להעביר את הנגיף לאחרים, ומזה חוששים כעת במשרד הבריאות. אם יוחלט לחסן את כל הילדים, מדובר על חיסון של הנגיף המוחלש.
"מספר הנשאים שנמצאו מבטא לא מעט בני אדם שנושאים את הווירוס ובעצם מפיצים אותו", אמר ד"ר בועז לב, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, בריאיון לחדשות 2. "עד כה לא היה אף חולה ואנחנו מקווים שלא יהיה, אבל יחד עם זאת - לא טוב שאנחנו מפיצים את הווירוס, כי בסוף מישהו בסיכון עלול לחלות".
לב הדגיש כי משרד הבריאות טרם קיבל החלטה סופית בנוגע להיקף החיסון. "אנחנו הולכים למוקד שבו זה קיים באזור הדרום", הבהיר. "בהמשך, אם יתגלו מקרים חדשים, נחליט בהתאם לממצאים".
מוקדם יותר היום נפגשו מנכ"ל משרד הבריאות וצוות משרדו עם ראשי הרשויות בדרום, כדי לשתף אותם באפשרות של השלמת החיסון לילדי הדרום. במהלך הפגישה עדכן המנכ"ל פרופ' רוני גמזו על הממצאים שהתגלו בחודשים האחרונים במערכות הביוב.