אוהבים בשר? כדאי שתתחילו לשמור על הגזרה: מחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטה בלונדון קובע כי אנשים שאוכלים כמויות גדולות של בשר לאורך זמן משמינים יותר מאלו שמעדיפים לאכול דווקא מזון אחר.
מהמחקר, במהלכו נבדקו יותר מ-370 אלף נשים וגברים ברחבי אירופה עולה, כי הנבדקים שאינם צרכו הרבה בשר השמינו פחות לאורך חמש שנים מהנבדקים שאכלו כמויות גדולות של בשר מכל הסוגים.
עוד מתברר מתוצאות הבדיקה כי עוף הוא המאכל בעל ההשפעה הגדולה ביותר על זינוק במשקל, אחר כך בשר ומעובד ולבסוף בשר אדום. "התוצאות שלנו טוענות שהפחתה באכילת בשר יכולה לשפר את השליטה על עלייה במשקל", טוענים החוקרים שביצעו את המחקר.
מהבדיקה בה לקחו חלק תושבים מכמעט כל מדינות אירופה נמצא כי הדנים, הגרמנים, הספרדים והשוודים צורכים את הכמויות הגדולות ביותר של בשר. במדינות אלו אוכל גבר בממוצע ביום כ-300 קלוריות של בשר ואשיה כ-200 קלוריות. המדינה אשר בה נרשמה צריכת הבשר הקטנה ביותר היא יוון, בה אוכלים הגברים כ-200 קלוריות ביום של בשר ונשים כ-140 קלוריות.