ליל הסדר בפתח ועל שולחן החג יככבו הקרפיון, האמנון והבורי על שלל מתכוניהם: מבושלים, מטוגנים וחריפים. אך לארוחה הטעימה של החג יש גם צד נעים פחות ומסוכן הרבה יותר.
במד"א מדווחים כי בתקופת הפסח נרשמת עלייה במספר הישראלים המפונים לבתי החולים בשל חנק מעצם של דג. מרביתם פעוטות, ילדים וקשישים. על מנת למנוע את הסכנות הטמונות באכילת הדג, ממליצים במד"א לבדוק את מנת הדג המוגשת לילדים ולסנן אותה מעצמות.
גם המצה "התמימה" עלולה להיות מסוכנת בהיותה מוצר קשה ויבש, שאכילתה יכולה לגרום לחנק ולבעיות בעיכול, המלווה בכאבי בטן עזים. "אסור בתכלית האיסור לנסות ולחלץ את הגוף הזר התקוע באמצעות דחיפת אצבעות", מזהיר נתן קודינסקי, מנהל מחלקת ההדרכה במד"א. "הגוף הזר עלול להידחף פנימה עמוק יותר, ותיתכן פציעה מציפורניי המטופל".
על מנת לסייע לנפגע יש לעודד אותו להשתעל ובמקביל להזעיק את שירותי מד"א. "אם הגוף הזר אינו נפלט החוצה, יש לבצע לחיצות ברום הבטן", מנחה קודינסקי. "במידה וייאבד הכרתו, יש להתחיל להנשים את הנפגע ובמקרה הצורך לבצע גם עיסוי לב, עד לבואם של הפרמדיקים".