סערת הרקמות במכון לרפואה משפטית מסרבת לגווע. לאחר שהפרשה שבה לכותרות בעקבות ההאשמות מצד דניס אייזן, שלדבריו "אנשי המכון פיזרו את איברי הבן שלי בכל הארץ", מגיב מנהל המכון הפתולוגי, פרופ' יהודה היס, להאשמות הקשות ומודה: "יכול להיות שנעשו טעויות".
"כל נתיחה מלווה בנטילת דגימות", הסביר פרופ' היס מהי הסיבה שהיו רקמות של הילד במכון מלכתחילה. "אנו מציגים אותם למומחה מטעם ההגנה כדי שיביא את דעתו. כך עשינו גם במקרה אייזן, אני הודעתי לבית המשפט כי יש רקמות במכון ואחרי שקיבלנו אישור מהמשטרה הרקמות עברו לקבורה וכך נרשם".
ומדוע נאמר למשפחה שהרקטות נקברו? "אמרנו שהם נקברו על סמך הנתונים עם אותם המסמכים. המשפט הסתיים בשנת 2011. מדי שלושה חודשים אנו מכינים במכון לקבורה את הרקמות שנשארות אצלנו, ותוך כדי מצאנו באופן מפתיע גם את המיכל עם הרקטות של התינוק", אומר פרופ' היס.
"נעשתה טעות בתום לב"
ראש המכון לרפואה משפטית התחמק מתשובה מדויקת כיצד זה קרה. "תהיה חקירה משטרתית ואני לא רוצה להקדים ולמסור פרטים", לדבריו. "אנו נעשה הכל כדי לסייע למשטרה. אם נעשתה טעות, היא נעשתה בתום לב. מי יכול היה לדעת ששנתיים מאוחר יותר ייערך משפט חוזר?".
פרופ' היס מאשים את הממשלה במחדל, ואומר כי שלושה משרדי ממשלה סירבו לקבוע מסגרת זמן שבתוכה צריך לקבור רקמות, והקבורה נשארת בעיה של המכון. "הן נמצאות לפחות מספר שנים כדי לאפשר במידת הצורך משפט חוזר או בירור נוסף", אמר.
"מדי פעם קורות טעויות אנוש", סיכם הפתולוג. "אני מקווה שלאחר שנסיים לקבור את הרקמות שנמצאות במכון נפתח דף חדש. יש לזכור שאנחנו מתחילים את העבודה שלנו במוות, ולכן זה קשה במיוחד שמדובר בתינוקות וילדים שאמורים לא למות. אנחנו משתדלים להיות מנותקים מכל רגישות ולתת חוות דעת מקצועית וחד משמעית".