חסד ללא גבולות: משלחת רופאים בינלאומית, שכללה גם שני רופאים מבית החולים רמב"ם בחיפה, ניתחה עשרות ילדים ומבוגרים בצפון המדינה תוך ימים ספורים ושינתה את חייהם. על פי רישומי הרופאים, בוצעו בחמישה ימים 91 ניתוחים לטיפול בבעיות חיך ושפה שסועים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המשלחת הגיעה לעיר מקלה בצפון אתיופיה, שבה מתגוררים כ-200 אלף איש, במסגרת העבודה המתמשכת של ארגון Operation Smile, הפועל במדינות העולם השלישי. עם הגעת הרופאים, החל "מרתון ניתוחים" ופעילות הומניטרית למען התושבים המקומיים.
בין 40 חברי המשלחת היו גם שני רופאים ישראלים - ד"ר עמרי אמודי, רופא בכיר במחלקה לכירורגית פה ולסת וד"ר צח שרוני, רופא פלסטיקאי בכיר. אמודי ושרוני לא היו הנציגים המזרח תיכוניים היחידים: רופאה אורתודנטית ממצרים השתתפה גם היא במרתון. לצדם עבדו רופאים שהגיעו מדרום אפריקה, פרו, ארצות הברית, שוודיה, הודו, גאנה ואתיופיה.
המשלחת הכשירה רופאים מקומיים
"זו פעם שניה שאני מגיע לאתיופיה במסגרת כזו", סיפר ד"ר אמודי. "אם בפעם הראשונה התרגשתי מהחוויה הראשונית, היום אני כבר מתרגש לקראת תחושת הסיפוק העצומה שממלאת אותי בסיטואציה המרגשת הזו, לפגוש אנשים שזקוקים לעזרה ואינם יכולים לקבל אותה, ולנו יש את הכוח ואת הכלים להעניק להם אותה ולשנות את חייהם. אין דבר שמשתווה לזה".
באזור העיר מקלה חיים בעיקר בני השבט הטיגרי, רובם נוצרים קתוליים, והעיר מוקפת בכפרים רבים בהם הטיפול הרפואי בבעיות הפה והחיך מצומצם. כאשר הגיעו חברי המשלחת לבית החולים המרכזי בעיר, המתינו להם תורים ארוכים של מקומיים ששמעו על הסיוע הרפואי וביקשו עזרה רפואית ופתרון לבעיותיהם.
במהלך היומיים הראשונים לשהותם באתיופיה, בדקו חברי המשלחת הרפואית באילו מקרים יוכלו לסייע ולטפל באופן המיטבי בזמן הקצר שעומד לרשותם. לאחר בדיקות מקיפות, נבחרו 91 מטופלים בגילאי חצי שנה עד 50, והרופאים עבדו מבוקר עד ערב על גבי ארבעה שולחנות ניתוחים בו זמנית, וטיפלו בחולים שסובלים ממומים ובעיות רפואיות, בשיתוף פעולה עם רופאים ומתרגמים מקומיים. במקביל, הכשירו חברי המשלחת את הרופאים המקומיים במקלה ורופאים מתמחים מרחבי המדינה.