האם שירותי הרפואה הפרטית יהיו זמינים הרבה יותר בקרוב? מטופלים רבים המבקשים לקבוע תור אצל רופא מומחה נתקלים בתורים ארוכים ונאלצים לחכות לעתים במשך חודשים לבדיקה. מתברר כי בניגוד אליהם, המאושפזים בבתי החולים בירושלים יכולים לעקוף את הבעיה, באמצעות שירותי רפואה פרטיים בתשלום, שמספקים בתי החולים עבור מטופלים שאינם מעוניינים לחכות. כעת לוחצים יתר בתי החולים הממשלתיים בארץ לאפשר גם להם לספק שירות שכזה עבור מטופליהם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בני פרץ, שאושפז במשך חמישה ימים בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים עקב אירוע מוחי קל, התבקש על ידי רופאיו לתאם בדיקת ביקורת אצל רופא במחלקה לפני שהוא עוזב. לדבריו, הומלץ לו לבקש תור אצל רופא בכיר - המתמחה בשבץ מוחי.
"הגעתי למזכירה של המחלקה והיא אמרה לי שאין מקום ושאני צריך להמתין שבעה חודשים עד יולי", סיפר פרץ. פרץ ניסה להתווכח, אבל זה לא עזר ובסופו של דבר הוא קיבל תור לעוד חודש בלבד, אך הפעם לרופא צעיר שעושה את ההתמחות שלו בנוירולוגיה ואינו נוירולוג מומחה.
"כשהבנתי שיש לי עוד חצי שנה להמתין ושאם אני רוצה תור עכשיו זה רק למתמחה, תפסתי קריזה, ירדתי מיד למטה לשר"פ (שירותי רפואה פרטיים) בעודי לבוש בפיג'מת בית החולים", ציין פרץ. יש לציין כי שירותי הרפואה הפרטיים ניתנים רק בבתי החולים בירושלים משום שהם שייכים לעמותות ולא למדינה.
בהקלטה עם מוקד השר"פ, ניתן להבין כמה קל פתאום לתאם טיפול עם הרופא הבכיר תוך יומיים. התור אמנם לא זול - 1,150 שקלים עבור פגישה בדיקה בודדת אצל רופא.
תורים מקוצרים - גם לעניים
כעת לוחצים בבתי החולים הממשלתיים הגדולים לאפשר גם להם למכור שירותים כאלה באופן רשמי. "התכנית שלנו,בחירה לכולם, בדיוק סוגרת את האפשרות שדבר כזה יקרה", אמר פרופ' זאב רוטשטיין, מנהל בית החולים "שיבא" בתל השומר. על פי התכנית של פרופ' רוטשטיין, כולם יהיו זכאים לבחור רופא. מי שאין לו כסף ישתלב במסלול בחירת רופא בחינם בשעות הבוקר ומי שישי לו - ישתלב במסלול בחירת רופא בתשלום בשעות אחר הצהריים. השאלה המתבקשת כעת היא - איזה תור יהיה קצר יותר?
לטענת פרופ' רוטשטיין התור אחר הצריים יהיה יותר קצרים והתכנית תאפשר בחירת רופא גם לעניים ובחינם. שיטה זו עדיין לא עמדה למבחן בשום מקום והיא אחד הרעיונות שעומדים בימים אלה לדיון בוועדה שהקימה שרת הבריאות יעל גרמן לחיזוק הרפואה הציבורית.
מבית החולים הדסה עין כרם נמסר בתגובה: "המטופל הגיע לבית החולים אובחן, עבר מיד את סדרת הבדיקות המתבקשות למצבו ואושפז במחלקה הנוירולוגית. לאחר שתוצאות הבדיקות קבעו כי הוא יכול להשתחרר לביתו נתבקש המטופל לקבוע תור לבדיקה חוזרת במרפאה. המטופל התעקש לקבוע תור אצל רופא בכיר במחלקה ולא אצל אף אחד מרופאי המחלקה שמטפלים באלפי מטופלים".
"למרות שצוות המחלקה אמר לו כי מדובר ברופאים מכובדים המטופל התעקש רק על בקור במרפאתו הרופא הבכיר. התורים למרפאתו הציבורית של הרופא הבכיר מלאים למספר חודשים קדימה. משהתעקש המטופל על רופא ספציפי (דבר שאינו מקובל ברפואה הציבורית) הוא יכל לעשות זאת באמצעות מרפאת השר"פ. זה המקום לציין כי אותו רופא בכיר אינו מרבה בקבלת חולים פרטיים".