אחרי ויכוחים ארוכים בין משרדי הממשלה, וגירעון תקציבי ענק שנוצר בבתי החולים הממשלתיים בצפון, הוכרעה היום (ב') הסוגייה התקציבית של טיפול בפצועים שהובאו מהמלחמה בסוריה על ידי צה"ל. כך נודע לראשונה לחדשות 2. משרדי הביטחון והבריאות הם שיממנו את הטיפול בפצועים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר הודיע כי משרד הביטחון יישא בשליש מההוצאות, שהם כעשרה מיליון שקלים עד כה. את היתרה, כ-20 מיליון שקלים, ישלם משרד הבריאות מתקציבו.
לצורך התשלום לבתי החולים בגין הטיפול בפצועים, הוקם מנגנון באגף התקציבים של משרד האוצר. כ-30 מיליון שקלים יוזרמו מיד, ומעתה בכל שלושה חודשים יועבר התשלום הנדרש לבתי החולים.
בעשרת החודשים טופלו על ידי מדינת ישראל יותר מ-600 פצועים על הגבול בגולן ובתוך ישראל - כמחצית מהם ילדים. הפצועים פונו לבית החולים זיו בצפת ולבית החולים הגליל המערבי בנהריה. מרבית המפונים סובלים מפציעות מורכבות וקשות הכרוכות בשעות רבות של עבודת חדרי ניתוח וימי אשפוז ארוכים המתוקצבים מקופת בתי החולים.
בכירים בצה"ל טוענים כי ניתן להבחין שהטיפול הרפואי גורם לשינוי עמדות בקרב אזרחי סוריה כלפי מדינת ישראל. הגורמים הוסיפו כי מעבר לצד המוסרי, חשוב תודעתית שישראל תמשיך בפעילות ההומניטארית הזו.
"הטיפול בפצועים - נטל תקציבי"
בסוף השבוע האחרון הודיע משרד הבריאות לצה"ל כי החל מאמצע החודש הבא יפסיקו בתי החולים בצפון לקלוט פצועים סורים, המפונים מאזור הגבול בגולן, וזאת משיקולי תקציב.
במכתב רשמי שהעביר לקצין הרפואה הראשי בצה"ל, הבהיר ראש מנהל הרפואה במשרד הבריאות, פרופ' ארנון אפק, כי ההחלטה נובעת מכורח הנטל התקציבי ומהיעדר התייחסות משרד הביטחון לפניות מערכת הבריאות בנושא.
בבתי החולים בצפון בארץ מתחו אז ביקורת על התנהלות הגופים בסוגיה: "הגענו למצב שבו משרד הבריאות של ישראל מאיים במסמך רשמי של המדינה על הצבא לקחת אחריות במימון הטיפול בפצועים סורים, שכן אחרת הדבר יבוא על חשבון חולים ישראלים".