גוללים את הגלולה: בעוד מספר הרופאים והמרפאות המטפלות רק הולך וגדל - במשרד הבריאות חשבו על פתרון יצירתי לבעיה נפוצה - איך משתפים את כל המידע הרפואי של חולה שעובר מרופא לרופא? ב'פייסבוק' של הרופאים, כמובן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במשרד הבריאות עומלים על השקת מערכת חדשנית שתאפשר לצוות הרפואי המטפל גישה מאובטחת למידע רפואי חיוני לצורך טיפול. מערכת שיתוף המידע הרפואי הינה רשת תקשורת סגורה ומאובטחת, המאפשרת שיתוף והעברת מידע בין קופות החולים ובתי החולים.
הגישה לרשת תהא נתונה לצוות הרפואי המקבל הרשאה ספציפית. מדובר בשיתוף מידע ממוחשב, המרכז את עיקרי המידע הרפואי מתוך התיק הרפואי של המטופל שמקורו בבתי החולים ובקופות החולים. מטרת המיזם: להוביל לשיפור מהותי ברצף הטיפולי ולקידום איכות הרפואה לאזרחי מדינת ישראל.
השימוש ברשת החדשה בקרב הרופאים יביא לכך שהם יוכלו להתעדכן במידע רפואי חשוב ומדויק, באופן ישיר ומהיר. בנוסף, קבלת המידע חשובה במיוחד בעת פנייה לחדר מיון של חולים מורכבים ובמצבי חירום בהם המטופל מתקשה או לא מסוגל למסור מידע בעצמו.
העברת המידע גם תסייע לצמצום טעויות באבחון ובטיפול הנובעות מהיעדר מידע מלא, ולקבלת החלטות קליניות טובות יותר. שיתוף המידע עשוי לצמצם חזרה על בדיקות מיותרות, ובכך ימנע סבל, אי-נעימות ואף נזק, כמו חשיפה מיותרת לקרינה למטופל.
דגש מיוחד להגנה על פרטיות החולים
בתכנון הפרויקט וביישומו ניתן דגש רב להגנה על פרטיות המידע ולאבטחת המידע, כדי להבטיח את זכויות המטופלים ופרטיותם. המידע יעבור מהאתרים המחוברים באמצעות רשת ייעודית ומאובטחת עם הגנה מרכזית, בצורה מוצפנת מקצה לקצה בטכנולוגיות מתקדמות.
חלק מהמידע הרפואי וממקורות המידע הוגדרו כרגישים במיוחד ולכן חסומים ואינם מועברים לרשת שיתוף המידע. מידע זה כולל: ביקורים ביחידות ובמרפאות לבריאות הנפש, הפסקות הריון (ועדות וביצוע), תוצאות מעבדה של בדיקות HIV , בדיקות וייעוצים בתחום הגנטיקה, פונדקאות ואימוץ (מידע על הלידה מועבר ללא ציון בנוגע לפונדקאות או אימוץ), תרומת ביציות, תרומת זרע וקבלת תרומת זרע, טיפול בנפגעי תקיפה מינית.
עם זאת, למבוטחים קיימת אפשרות לבקש לצאת מהרשת, כך שהמידע לגביו לא יהיה זמין ברשת שיתוף מידע. אלא שבמקרים של יציאה מהרשת, לא ניתן יהיה לצפות בבית החולים במידע הקיים על המטופל בארגונים אחרים.