מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? לרבים מאיתנו התשובה היא המשקל, שרק עולה ועולה בימי הפסח, דווקא לפני הקיץ. הדבר נובע ממספר ארוחות החג והבילויים הרב, הערך הקלורי הגבוה של המצות, השוקולד, האגוזים והתבשילים. אז מה עושים? בעזרת יישום של כמה עצות פשוטות אפשר לשמור על הגזרה גם בחג.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבית החולים בילינסון, סיגל פרישמן, ממליצה לא להגיע רעבים לארוחות החג. סמוך לארוחה, כדאי לאכול תפוח ולשתות שתייה חמה. לדבריה, דווקא הבגדים היפים והמחמיאים יכולים לסייע - לעיתים המחמאות מונעות מאיתנו מלהגזים באכילה. חלק לא מבוטל מהקלוריות מגיע לא דרך הצלחת אלא דרך הכוס - 150 קלוריות לכוס יין, 160 לכוס תירוש - כמות דומה לזו שבמצה שלמה. לכן, כדאי פשוט לשתות מים, סודה או משקאות דיאטטיים.
לדברי פרישמן, אם כבר אוכלים בארוחת חג גדולה, אז עדיף לאכול רק את מה שאוהבים באמת, ולא מזונות שאי אפשר להפסיק לאכול אותם. את ימי חול המועד בהם נהוג לעבוד פחות, כדאי לנצל לפעילות גופנית, צעידות וטיולים. מי שלא סיגל לעצמו את ההרגל המועיל הזה, יכול להתחיל בכך עכשיו.
אוכלוסייה שעבורה הפסח בעייתי עוד יותר היא חולי הסוכרת. המצות, בהן יש כמות פחמימות השווה לשתי פרוסות לחם, לא משביעות מספיק, וארוחות החג הרבות מקשות על שמירת רמת סוכר מאוזנת.
פרישמן המליצה לסוכרתיים לאכול ארוחות מסודרות ולשתות מים גם בימי החג כדי להגביר את השובע, ולהעדיף תבשילים על בסיס ירקות. גם הסוכרתיים יכולים לנצל את ימי הפסח האביביים לפעילות גופנית שתסייע להם.