לאחר שבחודש שעבר דיווח משרד הבריאות על ארבעה מקרים ראשונים השנה של חולים שסובלים מסיבוכים של קדחת הנילוס המערבי, הערב (ג') דווח על שני מקרים נוספים: תושב פתח תקווה שאושפז כשהוא סובל מהפרעה בעצב הראייה וגבר תושב רמלה שאושפז עקב דלקת במוח.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
חודשי הקיץ נחשבים לעונה שבה הסיכון להידבק הוא גבוה במיוחד, ובמשרד הבריאות ממליצים להקפיד לנקות ולהחליף מים במאגרים קטנים בבית כמו למשל אגרטלים, ולהשתמש במאווררים, ברשתות נגד חרקים לחלונות ובתכשירים דוחי יתושים. "בחלק מהמקרים יש גם סיבוכים שיכולים להיות קשים עד כדי מוות", הבהיר ד"ר אוחנה.
הפעם האחרונה שבה הייתה התפרצות קשה הייתה בשנת 2000, לפני 13 שנה. מאות ישראלים אושפזו אז בבתי החולים, 35 מהם מתו. למחלה עצמה אין חיסון, כך שרק הימנעות מעקיצות יתושים יכולה לצמצם את הסיכון לחלות בה.
מקרה נוסף וקשה של סיבוכי המחלה הוא של מלכה גרון, נשואה ואם לשני ילדים שהייתה אישה בריאה לגמרי עד לפני שלוש שנים. כשהחלה לחוש ברע, היא לא העלתה על דעתה שיש לזה קשר ליתוש שעקץ אותה שבוע קודם לכן. היא חשבה שזו סתם שפעת, אבל אז היא התמוטטה, פונתה לבית החולים ומאז היא מאושפזת. "זה התחיל עם בחילות והקאות", היא סיפרה בריאיון לחדשות 2. "לא ידעתי בכלל שאפשר לקבל מחלה כזאת מיתוש בישראל, לא ידעתי שלא יוצאים ממנה".
זה קורה לישראלים רבים מדי קיץ, אבל רובם לא מודעים לכך מפני שהם לא מפתחים את המחלה. אבל בחלק מהמקרים, זה עלול להיגמר כמו במקרה של מלכה - שנותרה משותקת ומחוברת למכונת הנשמה.
"אנחנו בעיקר מדברים על סיבוכים במערכת העצבים המרכזית", אמר ד"ר ניסים אוחנה, מנהל המרכז הרפואי שיקומי "רעות" בתל אביב. "אם זו דלקת של המוח, עלול להיגרם שיתוק בגפיים ובמצבים מסוימים אף ייתכן שיתוק בדרכי הנשימה".