אתי כהן הביאה את שני ילדיה למרפאה ביום ראשון האחרון, כשהם סובלים מחום גבוה ודלקות בעיניים. האבחנה של הרופא הייתה חד משמעית: זה נראה כמו חצבת, קחי את הילדים דחוף לביה"ח אסף הרופא.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בבית החולים, הילדים הוכנסו מיד לבידוד עם מסיכות על פניהם, טופלו, ורק לאחר כמה שעות שוחררו הביתה עם הנחיה מפורשת שלא לצאת למקומות ציבוריים או להיות במגע עם בני אדם נוספים, כדי שלא ידביקו ילדים אחרים. "בעצם הילדים שלי ואני היינו צריכים להיכנס להסגר", היא מתארת.
אתי הקפידה על ההנחיות ושמרה על סגר מוחלט עם הילדים: "לא אקח על עצמי שנדביק ילדים או אנשים בעלי מערכת חיסון חלשה", הסבירה. במשרד הבריאות פעלו במהירות וביעילות: כ-100 תינוקות ופעוטות בגני הילדים של מולי בת החמש ובן בן השלוש וחצי, זומנו בדחיפות לקבלת חיסון נגד חצבת, וכלי התקשורת דיווחו על חצבת בגני ילדים בראשון לציון. אבל ביום רביעי, כעבור יומיים של הסגר עם הילדים, הגיעה לאתי ידיעה מעיתון מקומי: "למדתי שהילדים שלי בעצם אינם חולים בחצבת".
אתי קראה את הכתבה ב-21:30, ולא ידעה אם הפרטים נכונים אז המשיכה להסתגר עם ילדיה בבית עד לבוקר המחרת – אז המתינה בסבלנות לטלפון ממשרד הבריאות. "רציתי להאמין שמישהו ייצור איתי קשר אבל בסביבות השעה 11:00 הבנתי שאף אחד כבר לא יתקשר אליי", היא משתפת. "התקשרתי בעצמי למשרד הבריאות".
בשיחה גילתה אתי שלמרות החשד הראשוני שמדובר בחצבת, יומיים לאחר מכן הגיעו התוצאות של בדיקות המעבדה, שקבעו שזה לא חצבת, וכולם עודכנו על כך – מלבד אתי עצמה. במשרד הבריאות הסבירו לה כי מי שאמון על העדכון הוא הרופא המטפל. "זה בלתי נסבל ובלתי מתקבל על הדעת שאישה שמכניסים אותה ואת הילדים שלה להסגר תדע מהתקשורת שאין לה שום דבר", אומר עורך הדין ד"ר עדי ניב יגודה, מומחה למדיניות בריאות.