נראה כי בשנה האחרונה אנחנו שומעים כמעט מדי שבוע על מקרים חדשים של הידבקות במחלת החצבת, שחיסון עבורה נמצא בשימוש בישראל כבר שנים. במשרד הבריאות אף הודיעו כי ינקטו בצעדים שונים במטרה לבלום את התפרצות המחלה. אז היכן המחלה נפוצה ביותר? צפו במפת התפשטות המחלה
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מבין הנדבקים בהתפרצות החצבת ישנם 5%-10% שהיו מחוסנים נגד המחלה, כלומר עשרות מבין 1,300 הנדבקים במחלה בהתפרצות האחרונה הם כאלה שהתחסנו. הסיבה לכך היא שהחיסון אינו מגן מפני המחלה ב-100%: מי שמקבל מנה אחת של החיסון, בגיל שנה, מוגן ב-93%; מי שמקבל גם את המנה השנייה, הניתנת בכיתה ב', מוגן ב-97%.
אתמול הודיע משרד הבריאות על שורת צעדים שיינקטו בניסיון לבלום את התפרצות מגפת החצבת – ואחד מהם הוא הגבלת כניסת מבקרים שאינם מחוסנים נגד המחלה למחלקות רגישות בבתי חולים. בין המחלקות המדוברות: פגיות, טיפול נמרץ, אונקולוגיה והמטו-אונקולוגיה. כמו כן, תיבחן הגבלת כניסתם של מי שאינם מחוסנים למוסדות חינוך.
צעדים נוספים עליהם הוחלט בתום התייעצויות שקיים במהלך סוף השבוע מנכ"ל המשרד, משה בר סימן טוב, עם מומחים הם גם המשך מבצע החיסון למניעת המחלה בירושלים, הכולל פתיחת תחנות טיפת חלב בשעות 8:00-22:00, ובימי שישי ב-8:00-12:00. עד כה מבצע החיסון העלה את שיעור המחוסנים מ-55% ל-80% ב"כיסים" בעיר.
כמו כן, יתוגברו הניידות הייעודיות לחיסון האוכלוסייה בשכונות החרדיות בעיר של חברת "נטלי". המהלכים יבוצעו בתיאום עם גורמים רלוונטיים בקהילות בהן שיעורי החיסון נמוכים. בנוסף, במחוז ירושלים תהיה תוספת תקני אחיות ויינתן תגבור נוסף בכוח אדם ובסטודנטים וסטודנטיות לסיעוד.
במשרד בוחנים עוד את האפשרות להקדים את גיל מתן החיסון נגד חצבת לגיל תשעה חודשים, במקום שנה. הצעד עדיין נבחן מול גורמי מקצוע רלוונטיים.
עוד נמסר מהמשרד כי סגן שר הבריאות יעקב ליצמן מתעדכן באופן שוטף בנושא החצבת ומנחה בהתאם. הוא תומך בקידום חקיקה שתאפשר כלים נוספים למשרד על מנת להבטיח כיסוי חיסוני מיטבי, ואומר כי המשרד מעניק את כל המשאבים הכספיים למגר את התפרצות המחלה.
מוקדם יותר היום נודע כי מורה בבית ספר יסודי באשדוד נדבקה במחלה - דבר שהוביל להקדמת מתן החיסון לכל תלמידי כיתות א' בבית הספר. בנוסף, שתי תלמידות י"ב בקצרין הגיעו לבית הספר כשהן חולות במחלה, לאחר שלא חוסנו נגדה.