הרפורמה בהנפקת רישיונות לקנאביס רפואי צפויה לצאת לדרך בחודשים הקרובים, כשעשרות רופאים נשלחו להכשרה שתאפשר להם לחתום ולאשר רישיון לתרופה. בדיקת חדשות 2 חושפת באילו קופות ובתי חולים יהיה הכי פשוט ומהיר להשיג את התרופה, ובאילו בתי חולים אין אף לא רופא אחד.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מבין קופות החולים, מאוחדת מסתמנת כמוסד הרפואי התומך ביותר במתן קנאביס בישראל, כשלקופה יש יותר רופאים מוסמכים לתת רישיון ביחס למספר המבוטחים. למאוחדת פי 2 יותר רופאים מקופת החולים מכבי שנמצאת במקום השני, פי 5 יותר מכללית שנמצאת במקום השלישי, ופי 6 יותר מקופת חולים לאומית שנמצאת במקום האחרון.
"אני חושב שלקופת חולים מאוחדת, מגיע מלוא ההערכה על התגייסותה ואני חושב שהם הבינו שהקנאביס - באינדיקציות הרפואיות הנכונות - עוזר למטופלים", אמר פרופ' ארנון אפק, ששימש עד לא מזמן כמנכ"ל ומשנה למנכ"ל משרד הבריאות והיה האחראי על רפורמת הקנאביס מטעם המשרד. "לצערי, בתוך מערכת הרפואית יש הרבה מאוד מקומות של שמרנות וחוסר הבנה, לחשיבות הרבה שיש בטיפול בקנאביס רפואי".
מבדיקה שערכנו בקרב בתי החולים עולה כי באיכילוב, רמב"ם, שניידר, שיבא, בני ציון (חיפה) והמרכז הרפואי לגליל (נהריה) יהיו שלושה רופאים שמורשים לחתום על הרישיון. בשאר בתי החולים בארץ יהיו בין רופא אחד לשניים שיוכלו לאשר את הרישיון ובבתי החולים סורוקה, קפלן, הלל יפה והעמק לא יהיה אפילו רופא אחד.
לפני כחודש וחצי הוסמכו 81 רופאים בישראל לחתום על רישיונות לקנאביס רפואי לחולים ולאשר אותו. עד היום קבלת הרישיון הייתה כרוכה בביורוקרטיה מסורבלת: רק ד"ר מיקי דור, סגן מנהל היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות, היה מוסמך לחתום על הרישיון לתרופה. קודם לכן החולים היו מופנים לרופא מומחה, לקבל ממנו המלצה, לשלוח את ההמלצה למשרד הבריאות, שם נבחנה הבקשה על ידי הרופאים העובדים ביחידה לקנאביס רפואי ובסופו של דבר הועברה הבקשה לד"ר מיקי דור לחתימה.
מקופת חולים לאומית נמסר בתגובה: "טיפול בכאב בקנאביס רפואי מהווה חלק מהטיפול הכללי בכאב ולאומית מכשירה בימים אלו כ-10 רופאי משפחה לטיפול בכאב".
מקופת חולים כללית נמסר בתגובה: "ככל שיעלה צורך נוסף, עם כניסתה של הרפורמה, נבחן את הנושא".