פרסום ראשון: קטינים במדינת ישראל יוכלו לקבל טיפול למניעת הדבקה בנגיף ה-HIV, גם בלי אישור של ההורים שלהם, ולמעשה אף ללא ידיעתם - כך קבע לאחרונה משרד הבריאות. מדובר בטיפול שמפחית את הסיכוי להידבק בכ-80%.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ההחלטה נוגעת לטיפול תרופתי שניתן לאנשים שנחשפו למגע מיני מסוכן עם חשד להדבקה, למשל – קיום יחסי מין עם נשא, כשבמהלך יחסי המין הקונדום נקרע. אדם שחווה אירוע שכזה חייב להגיע כמה שיותר מהר לאחד מתוך 7 בתי חולים: איכילוב, שיבא, רמב"ם, מאיר, הדסה עין כרם, סורוקה וקפלן.
מי שיגיע לבית החולים תוך 72 שעות מהמגע, ורופא יאשר שהוא אכן בסכנה, יתחיל לקבל טיפול תרופתי שנקרא PEP - טיפול שמבוסס על מספר תרופות שלוקחים במשך כחודש.
במקום אישור הורים: מסמך של עובדת סוציאלית בבי"ח
ההחלטה כוללת חידוש משמעותי: עד כה קטינים יכלו לקבל טיפול כזה רק באישור הוריהם. מעתה, כך החליט משרד הבריאות, קטינים יוכלו להגיע לבדם לבית החולים ולקבל את הטיפול. ההורים לא צריכים לאשר ולמעשה אפילו לא צריך לעדכן אותם: כל מה שנדרש הוא אישור של עובדת סוציאלית של בית החולים.
המהלך חשוב מכיוון שייתכן שישנם קטינים שנחשפים לסכנת הדבקה, אבל בגלל החשש מהתגובה של ההורים שלהם – יעדיפו להימנע מקבל טיפול, ואז הם עלולים להידבק.
ד"ר יובל לבנת, מנכ"ל הוועד למלחמה באיידס, בירך על המהלך: "קטינים לא תמיד משתפים את ההורים שלהם בחיי המין שלהם און בנטייה המינית שלהם ולכן זה קריטי לאפשר להם טיפול מונע לאחר חשיפה, טיפול חירום בבית החולים בלי הסכמת הוריהם ואנחנו שמחים שמשרד הבריאות אישר את זה.