לאור העלייה במספר אירועי הכלבת שדווחו לאחרונה הודיע הבוקר (ראשון) משרד החקלאות כי ינקוט בשורה של צעדים למלחמה בתופעה. בין הצעדים: חיסון חתולים וכלבים והדרכה לכללי התנהגות עבור כלל הציבור.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
האירועים האחרונים התרחשו בעיקר באזור הגלבוע, עמק יזרעאל, עמק המעיינות ויקנעם. באזורים אלו מתכוונים במשרד לחסן את חתולי הרחוב ובאזור הגלבוע אף יסומנו החתולים באמצעות שבבים אלקטרוניים. בנוסף יקבלו כלבים שכבר חוסנו חיסון נוסף שנועד להגביר את יעילותו. גם כלבי הבית באזור יחוסנו על מנת למנוע הידבקויות נוספות במחלה.
בנוסף, יפזר המשרד בשיתוף רשות הטבע והגנים פתיונות לחיות הבר באזורי ההתפרצות, על מנת לחסן אף אותן. כמו כן, הרשויות ימשיכו להעניק הדרכות והסברים להתגוננות מפני הידבקות במחלה ובעיקר הימנעות ממגע עם בעלי חיים משוטטים, חיסון כלבים וחיות משק.
"מקור התפרצות המחלה - בעיקר מהגבול הירדני"
"מקור התפרצות המחלה נובע מחדירות מאסיביות ומתמידות של נגיף הכלבת, על ידי חיות בר ובעיקר תנים מעבר לגבול הירדני", נמסר מהמשרד. "מחלת הכלבת חשוכת מרפא. במקרה של חשש להדבקה ניתנת לבני-אדם סדרה של זריקות חיסון, המגינות מפני המשך התפתחותה של המחלה".
מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, ד"ר שלמה גראזי מסר כי: "השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות קוראים לציבור הרחב לא לאסוף כלבים או חתולים שאינם מוכרים להם מהרחוב". כמו כן, הוסיף כי יש לדווח לרשויות על בעלי חיים משוטטים.
בנוסף מספק משרד החקלאות מספר הנחיות לציבור כיצד ניתן לסייע לצמצום התפשטות מחלת הכלבת בחיות הבר:
- בעת שאתם מטיילים ביערות ארצנו, חשוב לאסוף את המזון ולזרוק שיירי מזון לפחים בלבד, כדי למנוע זמינותם לחיות בר.
- אין לגשת לבעל חיים בטבע. אם חיית בר ידידותית ולא מפחדת יש להתרחק ממנה.
- אין לאמץ בעל חיים משוטט.
- אין לאסוף חיות בר ואין להכניסן הביתה או לקרבן למקום ישוב.
- חשוב לפנות פגרי בעלי חיים למקומות ייעודיים ומסודרים.
- יש להקפיד לסגור פחי הזבל במרחב הציבורי או בחצר פתוחה, המהווים מוקד למשיכת בעלי חיים נגועים.