האם עיריית אשדוד זיהמה את הים ללא אישור? לפני כחודש המשרד להגנת הסביבה פנה לעירייה אשדוד והתריע כי לפני הגשם הראשון יש לבצע ניקיון יסודי בניקוזים - אולם בדיקה שנערכה לאחר שעשרות אלפי דגים מתו כתוצאה מזיהום חמור של נחל לכיש בשבוע שעבר, העלתה כי נחפרה תעלה מהנחל לים בה הוזרמו המים המזוהמים והדגים לים. הדבר נעשה, לטענת גורמים במשרד להגנת הסביבה, במטרה להסתיר את כישלונה של העירייה להיענות לדרישות המשרד.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
כל הזרמה יזומה לים דורשת היתר של הוועדה הבינמשרדית, אולם במשרד להגנת הסביבה הדגישו כי ההזרמה שבוצעה ללא אישור. לדבריהם, גורמים בעירייה פנו אליהם לקבלת אישור, אולם נענו בשלילה - ואז ביצעו את המהלך חרף המענה השלילי.
"השאלה האם לפתוח באופן מלאכותי שרטוני חוף, שגורמים לזיהום מאסיבי של נחלים ושל הים, היא שאלה מקצועית שדורשת בחינה ייחודית", מסרה מאיה יעקבס, מנכ"לית עמותת "צלול". בעמותה קראו למשרד הגנת הסביבה, לרשות המים ולרשויות העירוניות לנצל את האירוע להתחלת דיון שיוביל להגדרת מדיניות קבועה בכל נחל ונחל.
מעיריית אשדוד נמסר בתגובה כי מאות אלפי דגים וצלופחים ניצלו בזכות מה שהם מכנים "ציר חיים". חפי הודעת העירייה, "בעונת החורף ולאחר ירידת גשמים הנחל מתחבר לים באופן טבעי - לראייה, חופים רבים נסגרו נוכח זרימת הנחלים לים לאחר הגשמים".
"בניגוד לנחל, שהוא סטטי, הים גלי ועם זרמים באמצעותם מטופל הזיהום - ולראיה בדיקות המעבדה של משרד הבריאות שמציינת שהים נקי ומאושר לרחצה", המשיכו בעירייה. "אנו גאים על ההחלטה לפתוח ולהציל חיים, וכל הגורמים המקצועיים שהיו בשטח בירכו אותנו על ההחלטה. חבל שהדגים ששוחים כעת בים לא יכולים לדבר", סיכמו.
"הסיפור הוא דוגמה ליכולות הניהוליות של יחיאל לסרי, שאינם מתאימות לעיר בסדר הגודל של אשדוד", מסרה חברת מועצת העיר הלן גלבר. "נתחיל מכך שלא נעשתה שום הכנה ועבודה מקדימה בכדי למנוע את זיהום הנחל לפני תחילת הגשמים, וכדי לחפות על המחדל הגיש בקשה להזרים את מי הנחל המזוהמים להים ובכך זיהם גם את הים - למרות שלא קיבל אישור פתח את חופי הרחצה ובכך סיכן את בריאותם של תושבי אשדוד. מנהלים אמורים להיות בעלי יכולות ניהוליות - יחיאל לסרי הוכיח גם במקרה זה כי אין לו את היכולות המתאימות".