ילד שנופל בעת משחק, נפצע ונותר עם מגבלה גופנית כלשהי מקבל פיצוי מחברת הביטוח - אולם אם ילד נפצע בשל מחלה ממנה הוא סובל, למשל התקף אפילפטי או התפרצות אלרגיה חריפה, הביטוח לא יעניק כל פיצוי ואולי אף יותיר את ההורים עם החשבון על פינוי הילד לבית החולים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"הביטוח אמור להיות שוויוני", טוען ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות. "המציאות בה תלמידים נפצעים ממחלה ולא מכוסים היא בעיה קשה. יש פה כשל של המערכת שצריך לתקן אותו". אודליה אלבו, אם לילד הסובל מאלרגיה חריפה לבוטנים, זועמת גם היא: "זו שערוריה, זה מזעזע וזה לא הגיוני".
לדברי אלבו, כשגילתה שבנה לא מכוסה בביטוח שאמור לדאוג לכל התלמידים בישראל ,לא האמינה- והתקשרה לברר זאת בחברת הביטוח, שם אישרו את הפרטים. "זה לא יכול להיות במדינת ישראל שמשרד החינוך מפלה ומחריג את הילדים האלה, הם ילדים רגילים", היא מטיחה, "מה הסיבה שילדים עם בעיות בריאות לא יהיו מבוטחים בביטוח תאונות אישיות? זה לא יכול להיות!"
זאת ועוד: במשרד החינוך החליטו לאחרונה לבטל את השתלמויות מורים בעזרה ראשונה בשל קיצוצים. פירוש הדבר הוא שאם ילד יתמוטט ויפסיק לנשום לפתע, הוא עלול לקבל סיוע ממורה ששכח איך עושים החייאה. "אם הם לא יטפלו בילדים בעת אירוע, מי יטפל בילדים האלה?", תוהה אלבו.
במשרד החינוך, מנגד, השיבו כי טיפולי עזרה ראשונה צריכים להינתן בידי אנשי מקצוע מיומנים, ולכן הוסכם כי מגן דוד אדום הוא מי שיספק שירותי חירום עבור התלמידים. מתוקף ההסכם, בכל מקרה של פציעת תלמיד מוזנק לבית הספר חובש או פרמדיק מוסמך.
ממרכז השלטון המקומי נמסר בתגובה: "כל תלמידי ישראל, ללא יוצא מן הכלל, מבוטחים בביטוח תאונות אישיות. בכל הפוליסות לביטוח תאונות אישיות, המאושרות על ידי המפקח על הביטוח, חשיפה של ילד אלרגי לאלרגן, אינה נחשבת כתאונה. לעניין תחולת החריג, יש לבחון כל מקרה לגופו ונסיבותיו ואין לקבוע כי מקרים מסוימים לא יהיו מכוסים. בנוסף, כידוע, נוסח הפוליסה אושר על ידי המפקח על הביטוח במשרד האוצר כמתבקש בחוק".