דיזנטריה בגני הילדים: מספר ילדים הלומדים בשני גנים סמוכים בפתח תקווה חלו בשבוע האחרון במחלת הדיזנטריה. ילדים רבים אחרים מהגנים אמנם לא אובחנו כחולים בדיזנטריה אך סבלו בשבוע האחרון משלשולים, הקאות, גירויים בעיניים ומחלות זיהומיות פנימיות. בעקבות ההידבקות, פנו הורי הילדים למשרד הבריאות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לטענת ההורים, אחד הגורמים להתפשטות המחלה הוא ארגז החול. לדבריהם, החול בשני הגנים לא הוחלף זמן רב, אף על פי שהתקן קובע כי יש להחליף את החול בגני הילדים מדי חצי שנה. גורמים נוספים שככל הנראה גרמו להידבקות הילדים הם צעצועים שלא נוקו כפי שצריך או שטיפה של הגן ללא אקונומיקה.
"הבת שלי הרגישה שמשהו לא בסדר בין רביעי לחמישי, לפנות בוקר", סיפר לחדשות 2 Online אביה של אחת הילדות שאושפזו בבית החולים שניידר בפתח תקווה. "החום התחיל לעלות לה, היא הייתה מעורפלת, לא ידעה להגיד את שמה, כל הרופאים עטו עליה וחששו שמדובר בדלקת קרום המוח. לאחר מכן התברר כי מדובר בחיידק הדיזנטריה".
לדבריו, "הגננות הכירו את הבעיה, ופנו פעם אחר פעם למפקחים בעירייה ולמשרד הבריאות. כשאלו לא השיבו, הפתרון הזמני היה שהילדים לא יצאו לארגז החול כשלושה שבועות, ובכל זאת זה לא מנע את הדיזנטריה. הגן פתוח עכשיו, אבל רוב ההורים לא מביאים את הילדים לגן".
אב אחר לילדה בת 6 סיפר: "מימיי לא ראיתי את הבת שלי ככה, אני בשוק. זה גן של עירייה, זה חייב להיות תחת פיקוח. אני בטוחה שכל זה לא נעשה. עוד מהיום הראשון זה נראה לי מזוהם. אתה שולח את הילד ולא יודע עם אילו מחלות הוא יחזור".
אחת הילדות עדיין מאושפזת בבית החולים שניידר. מצבה של ילדה אחרת אמנם השתפר והיא שוחררה לביתה, אולם היא עדיין נמצאת בתהליך ההחלמה והיא עדיין לא שבה לגן הילדים.
מעיריית פתח תקווה נמסר בתגובה: "הגנים המדוברים עברו ניקוי וסינון חול באופן יסודי לפני תחילת שנת הלימודים. במהלך חודש אוגוסט גם הוספנו לגנים חול חדש וביצענו ריסוס והדברה ביולוגית. הוזמן ספק סינון חול שבדק ומצא שהחול נקי ועומד בכל הדרישות. השבוע, מטעמי זהירות, נבצע הדברה נוספת. לגבי הילדה שחלתה בדיזנטריה - הזמנו על פי הנוהל את משרד הבריאות שקבע באופן חד משמעי שהגן וסביבתו עמדו בכל התקנים ועל פי בדיקתם - הכל תקין. נעשתה אף בדיקה בצמחיה הסמוכה לגן והתוצאות ללא דופי לדברי משרד הבריאות, הדיזנטריה הינה מחלה מדבקת וייתכן כי הילדה נדבקה ממקור אחר. אין כל ראיה שמקור המחלה הוא בתחומי הגן".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "בעקבות תלונות של הורים על מקרי דיזנטריה ושלשולים בגן "תירוש" ב-6.11.2014, נערכה ביקורת בגנים "תירוש" ו"עינב" ב-10.11.2014 ע"י מפקחת בריאות הסביבה לשכת הבריאות נפת פתח תקווה. בעקבות הביקורת ניתנו הנחיות לגננות כיצד לשפר את תנאי ההיגיינה בגן, כגון: איסור על שמירת מזון מיום קודם, בין אם הוא נשמר במקרר או במקפיא, התקנת רשת צפופה בחלון השירותים, החלפה של החול בארגז החול פעמיים בשנה - וכיסויו ביריעה אטומה בסוף כל יום, ועוד.
עותק מהדו"ח הועבר לעיריית פתח תקווה".