האם התגלה ההרכב התזונתי המנצח? מחקר שערך בית החולים איכילוב וארך שמונה שנים, על כ-64 חולים, מצא כי צריכת אשלגן גבוהה מביאה לירידה במשקל. המזונות שמביאים את הירידה הגדולה ביותר: עוף ודגים. מדובר במחקר הראשון שחושף את הקשר שבין אשלגן להורדת משקל בתהליך הרזייה, בו משתתפיו הפחיתו בתום שנה 9.4 ק"ג בממוצע, המהווים 9.4% ירידה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מאחורי המחקר עומדים חוקרים ממרכז סגול להשמנה מטבולית בבית החולים איכילוב והוא פורסם בירחון הרפואי NUTRIENTS בחודש יוני. החוקרים הנחו את משתתפי המחקר לצרוך במשך שנה דיאטת הרזייה מאוזנת שמספקת כ-1.2 גרם חלבון לק"ג מזון מן החי שנמצא בדגים, עופות, גבינות, ירקות ופירות. בתום שנה הפחיתו משתתפי המחקר בממוצע 9.4 ק"ג ממשקל גופם, המהווים 9.4% ירידה.
בבדיקת השינוי של ההרכב התזונתי מצאו החוקרים שככל שצריכת האשלגן מהמזון הייתה גבוהה יותר, ירדו המשתתפים יותר במשקל. לאחר בדיקה מדוקדקת נמצא כי כמות האשלגן שבדיאטה התקבלה בעיקר מעליית צריכת העוף והדגים - ולא מהירקות והפירות כפי שציפו החוקרים.
חוקרים רבים בדקו בעבר את השפעתן של דיאטות בהרכבים תזונתיים שונים על הורדת המשקל. בין היתר נבחנו דיאטות עשירות בחלבונים, בשומנים או בפחמימות. עם זאת, עד היום לא נחשף הקשר שבין אשלגן להורדת משקל בתהליך הרזייה. "ממצאי המחקר הראו לראשונה בספרות המדעית ניבוי של הורדת המשקל על פי כמות צריכת אשלגן מהמזון", הסבירה ד"ר ברוריה טל, מובילת המערך התזונתי של המחקר. "מסקנות המחקר מצביעות על הרכב תזונתי מנצח להורדת שומן בטני".