פרסום ראשון: פרופסור ארנון אפק, המשנה למנכ"ל המרכז הרפואי שיבא תל השומר ומנכ"ל משרד הבריאות לשעבר, מונה לתפקיד היועץ הרפואי הראשי של היחידה לקנאביס הרפואי במשרד הבריאות. פרופ' אפק, שנחשב לדמות מוערכת במערכת הבריאות הציבורית בישראל, מונה לתפקיד שבועות ספורים לאחר התפטרותו של קודמו בתפקיד, ד"ר מיכאל (מיקי) דור, שעזב בטריקת דלת לאחר חילוקי דעות קשים עם מנהל היחידה לקנאביס רפואי יובל לנדשפט.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בחודש שעבר, פורסם בדוח מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור כי 85 אחוזים מתלונות המטופלים בקנאביס רפואי נגד היחידה לקנאביס רפואי נמצאו מוצדקות או באו על פתרונן בעקבות התערבות הנציבות. על פי הדוח, ביחידה לקנאביס רפואי מתרשלים בקליטת בקשות של מטופלים, מאבדים מסמכים רפואיים שהם שולחים להם, לא טורחים לעדכן את המטופלים אם חסר מסמך בבקשה שלהם ומעכבים את קליטת הבקשות והטיפול בהן. זמן ההמתנה למענה טלפוני עבור המטופלים, לעיתים קרובות, נמשך יותר משעה שלמה.
במקביל, מטופלים רבים מותחים ביקורת קשה על הרפורמה החדשה בקנאביס הרפואי, שמעבירה את אספקת הקנאביס הרפואי לבתי המרחקת במקום ישירות מהספקים. רבים מבין 51 אלף המטופלים בקנאביס הרפואי טוענים שהרפורמה אינה עובדת, שחסרים זנים רבים של קנאביס בבתי המרקחת, שהם נותרים ללא הקנאביס הרפואי שעוזר להם ושכל בקשה לשינוי במרשם בגלל מחסור בזנים בבתי המרקחת - עולה להם מאות שקלים. לאחרונה אף הוגשה עתירה לבג"צ מטעם עמותת הקנאביס הרפואי, שמסייעת למטופלים רבים - ובה דורשת העמותה לבטל את הרפורמה.
בתפקידיו כמשנה למנכ"ל ומנכ"ל משרד הבריאות, קידם פרופ' אפק את הרפורמה בבריאות הנפש ואת התוכניות הלאומיות למניעה וטיפול בסוכרת ובשבץ מוחי. פרופ' אפק היה מעורב גם בעיצוב הרפורמה בתחום הקנאביס הרפואי, והשאלה הגדולה היא האם הוא יצליח לשפר את תפקודה של היחידה, שהיא כנראה המוסד הרפואי הממשלתי שסופג הכי הרבה ביקורת בשנים האחרונות, ביקורת - שעל פי דוח מבקר המדינה - היא מוצדקת במרבית המקרים.