סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, החליט לחייב את כל המסעדות ברשת בעלת 20 סניפים או יותר בסימון קלורי. התקנה מתוכננת לעלות לדיון בכנסת הבאה, והמסעדנים זועמים ולא מוכנים לעבור על כך בשתיקה: "זו רעידת אדמה אמיתית. המחירים במסעדות יעלו".
החלטת משרד הבריאות היא ליידע את הלקוח בכמות הקלוריות שמכילה כל מנה, כשהשלב הבא בתכנית הוא הרחבת הסימון התזונתי לציון רמת רכיבים כמו נתרן או סוכר. המסעדנים לא אוהבים את הרעיון ומאיימים בעליית מחירים אם יחייבו לסמן את המנות. במכתב ששלחו לליצמן, טענו כי הדרישה לא תעמוד במבחן המציאות.
"זו רעידת אדמה אמיתית. יש עלויות מאוד גדולות לעניין הזה", אמר יו"ר איגוד המסעדות, שי ברמן. "צריך להשיג דיאטנים ומערך לוגיסטי מתאים כדי לייצר את הדבר הזה. מדובר פה במאות מיליוני שקלים שיעלו את המחירים במסעדות". שף מסעדת "יפו-תל אביב", חיים כהן, הוסיף: "הדרישה היא לא ריאלית לגבי מסעדות, היא ריאלית לגבי התעשייה. גם אם אכפיל את המחירים אני לא יכול להתחייב לסימון המוצר".
ההחלטה החדשה מצטרפת לשורה של סימונים נוספים במוצרים שיעברו את הרף המותר שנקבע לחברות המזון. ציון המידע על מוצרים כמו חטיפים ומזונות ארוזים ייכנס לתוקף כבר בינואר הקרוב, אז גם קיוסקים בבתי ספר יחויבו למכור רק מזון בריא.
שף מסעדת "המוציא", אבי לוי, הצטרף לעמיתיו ואמר: "אני יכול לתבל בכמות מסוימת של מלח וטבח שעובד אצלי יתבל בכמות גדולה יותר. אז פוסלים את המנה?". באשר לקבלת ההחלטה ללא התייעצות עם המסעדנים טען: "יש משהו בדרך הזאת של קביעה בלי לעשות שום דיון. איפה יש פה מישהו מאיגוד המסעדות שיכול לחוות דעה מקצועית?".