תייר מאוקראינה בן 82 טבע למוות היום (שני) בחוף אולגה שבחדרה. הוא פונה במצב אנוש תוך כדי פעולות החייאה לחדר המיון של בית החולים הלל יפה, שם נקבע מותו. הקשיש, שהגיע לישראל לרגל חתונת קרובת משפחתו, טבע בחלקו הדרומי והלא מוכרז של חוף אולגה. בחלק זה של החוף אין מציל.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
פרמדיקים של מד"א, אייל גוטמן וסהר אברגל שהגיעו למקום, סיפרו: "הגענו עם הניידת טיפול נמרץ לחניה של חוף אולגה ובעזרת רכב חופים שנמצא בשימוש בחוף הובלנו לזירת האירוע שנמצאת כק"מ דרומית לחוף המוכרז. הגבר שטבע וחולץ מהים ע"י אזרחים שהיו במקום היה מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה".
השניים הוסיפו: "בסיוע כונני תגובה מיידית שהגיעו למקום ביצענו בו פעולות החייאה מתקדמות שכללו תרופות, הנשמות ועיסויים והוא פונה במצב אנוש תוך כדי המשך פעולות החייאה לבי"ח הלל יפה בעיר באמבולנס 4X4 של מד"א שהוזנק לאירוע במקביל אלינו".
53 טבעו ב-5 חודשים: ממה להיזהר?
מדובר בקורבן ה-53 מטביעה מתחילת עונת הרחצה הנוכחית, שנפתחה לפני כחמישה חודשים בלבד. אמש הצטרף לסטטיסטיקה העצובה יוחאי אלקיים בן ה-28 שטבע למוות לאחר שניסה לחלץ צעירה שטבעה בחוף המצודה הלא מוכרז באשדוד.
ממד"א נמסר כי עד כה נמשו מהים התיכון יותר מ-110 בני אדם שנסחפו או טבעו. עונת הקיץ גובה קורבנות רבים, לרוב בגלל שבחורף פחות אנשים נכנסים לים ומי שכן נכנס, ערוך לים הסוער. בקיץ הגלים הבינוניים מזמינים יותר, וגם גורמים לבלבול בקרב הרוחצים.
ד"ר יאיר סוארי, מאמן נבחרת ישראל בגלשני רוח, מתאר זרם מסוכן שייחודי לים התיכון: "בקיץ באזור כרתים יש רוחות מאוד חזקות שעושות גלים. הגלים מכרתים מגיעים הנה. לפעמים הם יותר גבוהים כי הרוח שם חזקה מאוד, לפעמים הם פחות גבוהים כי הרוח שם רק חזקה, אבל כול הקיץ יש גלים. זה מייצר תופעת זרם מאוד ייחודית שברוב המקרים היא מה שתגרום לאנשים לטבוע".
נשאלת השאלה: אם אנחנו רואים בחוף אדם טובע, האם יש לנו סיכוי להצילו? לדברי ד"ר רפי סטרוגו, סמנכ"ל רפואה במד"א, התשובה היא כן. "הנושא החשוב ביותר הוא נושא של קריאה לעזרה", הוא אומר. "אפליקציית מד"א שלי מפעילה את הקריאה במוקד החירום במד"א ומאכנת את המיקום של הפונה בטווח מעגל של חמישה מטרים. בינתיים, תורני המוקד מאומנים להנחות את המתקשרים בכל הפעולות הראשוניות שצריך לבצע".
הים התיכון על חופיו הבהירים ומימיו הכחולים הוא מפתה, אבל מסוכן וצריך לזכור את זה בכול רגע של טבילה. לכל המומחים שעמם שוחחנו היה כלל ברזל אחד ופשוט במיוחד שיכול למנוע טביעה ובמרבית המקרים להציל חיים: שחו רק בחופים מוכרזים שבהם יש נוכחות של מציל שיכול לסייע מייד בשעת הצורך.
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/