משרד הבריאות הודיע הערב (חמישי) לבג"ץ כי הוא מקבל את הצעת בית המשפט לכך ששניים או שלושה רופאים מבית החולים הדסה בירושלים יעבדו במרפאת הילדים בבית החולים שערי צדק בעיר עד סוף 2017. ההודעה הדרמטית של משרד הבריאות מגיעה יממה לאחר קריסת הליך הגישור שנועד לפתור את המשבר במחלקה ההמטו-אונקולוגית בהדסה. דיון על תשובתה של המדינה יתקיים ביום ראשון הקרוב, ובסופה ייתכן שבג"ץ יפרסם החלטה בעניין המשבר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בתגובה לצו על תנאי שהוציאו שופטי בג"ץ, ציינו במשרד הבריאות כי אותם רופאים שיעברו לשערי צדק יעניקו שירותי מרפאה לילדים שטופלו בהדסה בלבד, וזאת בהמשך להחלטת בג"ץ לדחות את הבקשה לפתיחת מחלקה מקבילה בשערי צדק. החלטה זו של משרד הבריאות ניתנה במטרה להביע לסיום המשבר הקשה לטובת הילדים, על אף העמדה הראשונית של המשרד כי על הרופאים לחזור להדסה.
עוד ציינו במשרד כי לצד קליטת הרופאים בשערי צדק, הם מדגישים את נכונותם להסדיר את הקליטה של יתר הרופאים המתפטרים במחלקות המטו-אונקולוגיות מקבילות במרכזים רפואיים נוספים, לרבות במחלקות בהן מאושפזים כיום הילדים שהיו מטופלים בעבר במחלקה בהדסה.
עם זאת, בתגובתו ציין משרד הבריאות כי תגובת בית החולים שערי צדק ומנהלו פרופ' יונתן הלוי "מעלה סימני שאלה מדאיגים בהיבט של עמידת בית החולים שערי צדק בתנאי הרישיון הנתון לו. עמדת משרד הבריאות, כרגולטור האמון על הנושא, היא כי טיפולי כימותרפיה ושירותי אשפוז לילדים החולים בסרטן אינם יכולים להינתן במסגרת מרפאה או במסגרת אשפוז יום, שאינו נסמך על מחלקה להמטו-אונקולוגיה ילדים באותו בית חולים".
המשבר בהדסה: בג"ץ קבע דיון נוסף
ביום שלישי השבוע קיים בית המשפט העליון דיון נוסף בעתירות בפרשה והורה למדינה להשיב עד ליום חמישי מדוע לא ייקלטו 2-3 מהרופאים המתפטרים בשערי צדק. דיון נוסף ייערך בשבוע הבא. משרד הבריאות מסר בתגובה לדיון כי "אנו מכבדים את החלטת בית המשפט העליון שקיבל את עמדתנו המקצועית לא לפתוח מחלקה בשערי צדק".
עוד נמסר ממשרד הבריאות כי "בהתאם להחלטת בג"ץ משרד הבריאות ישיב את עמדתו בפני בית המשפט בנוגע לאפשרות להעסיק שניים או שלושה רופאים במרפאה קיימת בשערי צדק עד סוף שנת 2017 לצורך טיפול בילדים שטופלו בהדסה". נציג שערי צדק אמר בדיון: "יש לנו את כל היכולות לטפל בילדים חולי הסרטן תוך 3-6 חודשים, מלבד השתלות מוח עצם והקרנות, שזה רלוונטי רק לחלק קטן מהילדים".
"צריך להבין כאן באולם שאין מענה לילדים חולי סרטן בירושלים", אמר עו"ד אליעד שרגא, המייצג את הורי הילדים החולים שעתרו לבג"ץ. "לוח הזמנים צפוף ודחוף, הילדים צריכים לנסוע לקבל טיפול במרכז הארץ כשהם בסכנת חיים ממשית".
"אין מחלקה מתפקדת בהדסה", הוסיף עו"ד שרגא. "כולם רבים במחלקה מי מנהל את מי, לרופאים אין הבנה בגידולים נדירים, וכשבוחנים את במחלקה עצמה מבינים שהיא לא יכולה לתת טיפול לילדים האלה. הרופאים לא מכירים את ההיסטוריה הרפואית של הילדים, הם פשוט נותנים טיפול והולכים - רופאים ברוטציה זה סכנת חיים. מי שמספר שיש מחלקה - אינו דובר אמת".