הקיץ הגיע, ולצד הבילויים מגיעות גם הסכנות - בהן גם עקיצת עקרב. ביממה האחרונה נעקצו לא פחות משלושה אנשים ברחבי הארץ, בדרגות משתנות של חומרה. כדי להימנע מכך חשוב להקפיד על נעילת נעליים סגורות ולהימנע מהרמת סלעים במהלך בילוי בחיק הטבע, אולם חשוב לדעת כיצד להתמודד עם מצב של עקיצה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"מדי קיץ מגיעים ליחידה לטיפול נמרץ 30-40 ילדים שנעקצים על ידי עקרבים", מגלה מנהל היחידה בבית החולים סורוקה, ד"ר צחי לזר. "חלק מהילדים מגיעים עם כאב, חלק במצב קשה יותר של הרעלה קשה ורב-מערכתית. כשילד נעקץ הוא מרגיש תחילה כאב עז באזור העקיצה, אבל אצל חלק מהילדים לא יודעים לומר איפה בדיוק הכאב או אם הוא נובע מהעקרב, הילד או שילוב של השניים".
"כל מערכות הגוף מתערבבות", מסביר הרופא הבכיר. "יש פגיעה במערכת העצבים המרכזית שבה יש איבוד הכרה, הכרה מעורפלת, ישנוניות והתנהגות אגרסיבית. ילדים קטנים עלולים לפרכס, ועלולה גם להיות פגיעה במצב הנשימה עד כדי צורך בהנשמה, הזעה קשה, הקאות, שלשולים, כאבי בטן והמסוכן מכל - פגיעה בשרירי לב. זה כבר מחייב טיפול תרופתי", הוא מוסיף.
"רוב הילדים, גם אלה שמגיעים למחלקה, מחלימים תוך 24 שעות", מרגיע ד"ר לזר. "ההרעלה חולפת, והם חוזרים לעצמם באופן מלא. אלה עם ההרעלה הקשה צריכים תמיכה ממושכת יותר".
אז כיצד ניתן להתמודד במידה והילד נעקץ? "ברגע שהילד נעקץ, חשוב להביא אותו כמה שיותר מהר לבית החולים, למחלקה לרפואה דחופה", מדגיש הרופא. "בבית החולים יש נסיוב כנגד ההרעלה, וככל שהוא ניתן מהר יותר סיכויי ההצלחה שלו גבוהים יותר - מה שיכול למנוע את חומרת הסימנים".
לדברי ד"ר לזר, "כשילדים לא מפתחים סימני הרעלה, עדיף שיהיו בהשגחה שש שעות. מי שמגיעים עם הסימנים ייבדקו במיון, יקבלו את התקופה ויישארו בהשגחה. עם זאת, לא כדאי לחכות עד שייתפתחו הסימנים בבית וייגרם נזק לילד - להגיע כמה שיותר מהר לבדיקת רופא".