אחרי 4 שנים שחונות, שפל בזרימת המים לכינרת: שנה הידרולוגית זו, המסתיימת בסוף החודש הנוכחי, מסתמנת כאחת השנים הגרועות והקשות ביותר למקורות המים בישראל. מדידות עדכניות של השירות ההידרולוגי ברשות המים מראות כי בחודש אוגוסט האחרון נשברו שיאים שליליים של זרימת מים לכינרת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על-פי הנתונים, כ-26 מיליון קוב פחות של מים זרמו לאגם מאשר כמות המים שיצאה ממנו - זאת לעומת ה"שיא" הקודם של מינוס 25 מיליון קוב שנקבע באוגוסט 2014. עוד עולה כי ספיקת המים במעיינות הדן ירדה בחודש אוגוסט והייתה נמוכה לעומת התקופה המקבילה אשתקד, גם ביחס לממוצע הרב-שנתי בתקופה זו. גם במעיין הבניאס נרשמה ירידה בספיקת המים ואף היא נמוכה ביחס לממוצע התקופתי.
כמו כן, ספיקת המים במעיינות תנינים, אחד משני המוצאים העיקריים של אקוויפר ההר, נמצאת אף היא בירידה ובמהלך חודש אוגוסט נרשם שיא שלילי של 0.27 מ"ק בשנייה. השפל הקודם - 0.29 מ"ק בשנייה - נרשם בדצמבר 2002.
גם כשמדרימים ובודקים את מפלס ים המלח המצב מעורר דאגה. במהלך חודש אוגוסט האחרון ירד מפלס ים המלח ב-13 ס"מ, נתון דומה לתקופה המקבילה אשתקד. קצב ירידת מפלס המים התגבר בשנים האחרונות, כך שמתחילת השנה ההידרולוגית המפלס ירד ב-1.28 מטר. על-פי ההערכות, עד סוף החודש הנוכחי המפלס צפוי להשלים ירידה של כ- 1.4 מטר.
אמנם לרוב המוחלט של התושבים בישראל יש מים זורמים בבית, בין היתר הודות להיערכות משק המים והקמת מתקני ההתפלה, אך בהעדר גשמי ברכה והמשך הירידה במקורות המים הטבעיים – הטבע, החקלאות והמערכת האקולוגית שסביבנו נפגעים קשות.