הביטוח הסיעודי אמור לדאוג לנו בעיקר בגיל זקנה. במשך כל חיינו אנו משלמים כדי שחלילה ביום שבו כבר לא נוכל לבצע פעולות מוטוריות בסיסיות, יהיה לנו את הכסף כדי לשלם לעזרה הנדרשת. אולם הנתונים הרשמיים חושפים תמונה מדאגיה ביותר לפיה לרבים בשכבת הגיל שהכי זקוקה לכך - אין את האפשרות לקבל את הסיוע הנדרש.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ליותר מ-5 מיליון ישראלים יש ביטוח סיעודי קבוצתי דרך מקומות העבודה וקופות החולים - האפשרות הנפוצה יותר. אבל לפי נתונים של רשות שוק ההון, דווקא למבוגרים אין לרוב את הכיסוי הזה: בארץ יש 413 אלף אזרחים מעל גיל 75, הגיל שבו הסיכוי שנצטרך את הביטוח הוא הגבוה ביותר. עם זאת, רק 134 אלף מתוכם - קצת פחות משליש - מחזיקים בביטוח סיעודי מקופות החולים.
גם אם נוסיף את המבוטחים דרך מקומות העבודה, עדיין לכ-60% מבני 75 ומעלה אין ביטוח סיעודי. המשמעות היא שמרבית הקשישים לא מכוסים ולא תהיה להם עזרה חיצונית כשהתפקוד שלהם ייחלש.
אצל שכבות הגיל הנמוכות לעומת זאת המספרים הפוכים: עד גיל 18, לכ-60% מהישראלים יש ביטוח סיעודי, שאמנם נחשב לרלוונטי רק בעתיד הרחוק מאוד, פשוט כי המחיר זול מאוד. עם זאת, יש לזכור שבסוף מדובר באינטרס של המדינה לדאוג לכך שנטל הטיפול לא ייפול על כתפיה.