חברת "מילוטל ירקות מוקפאים" הודיעה היום (חמישי) כי בבדיקות מעבדה נמצאו במוצרי הצ'יפס הקפוא שלה חיידקי ליסטריה מונוציטוגנס. בהודעת החברה צוין כי חלק מהמוצרים יצאו משערי המפעל ושווקו, ובשל כך החברה הורתה על נוהל החזרה יזומה של המוצרים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בחברה טענו כי שימוש נכון במוצר, כלומר חימום בטמפרטורה גבוהה לפני האכילה, ישמיד את החיידק והמוצר יהיה בטוח לאכילה. למרות זאת, בכדי לנקוט משנה זהירות החליטו בחברה בשיתוף משרד הבריאות להכריז על הנוהל.
מוקדם יותר היום הודיעה חברת "סלטי שמיר" על "ריקול" (קריאה חוזרת) למספר מוצרי חומוס וטחינה של החברה, זאת בעקבות הודעת ספק הטחינה הגולמית של החברה -"טחינה הנסיך", על זיהום של חיידקי סלמונלה בחומר הגלם. "בעקבות הודעה זו של טחינה הנסיך ובתאום עם גורמי משרד הבריאות ושירות המזון הארצי, החליטה הנהלת החברה להפעיל נוהל החזרה יזומה על כלל המוצרים שיוצרו מחומר גלם זה", מסרה החברה.
משרד הבריאות הודיע בצהריים כי החליט לעצור את השיווק במפעל עד להודעה חדשה ולהתלות את רישיון היצרן. משרד הבריאות הוציא צו השמדה למוצרים החשודים כנגועים בסלמונלה אשר מצויים במפעל. במשרד הודיעו במסיבת עיתונאים שכינסו כי בכוונתם לתבוע את בחרה על פגיעה בבריאות הציבור.
חברת "מילוטל" מבקשת מכלל הצרכנים לא לצרוך את המוצרים הבאים:
טוגנים מהדרין צ'יפס משפחתי 2 ק"ג - לשימוש עד 25/07/2017.
צ'יפסים טוגני תפוחי אדמה מוקפאים משפחתי 2.5 ק"ג - לשימוש עד 27/07/2017.
צ'יפסים אמריקאי 2.5 ק"ג לשימוש עד 26/07/2017
צ'יפסים משפחתי טוגני תפוחי אדמה מוקפאים 800 גרם לשימוש עד 28/07/2017