תפנית נוספת בפרשת הקורנפלקס המזוהם שהגיע לצרכנים: בחברת "תלמה-יוניליוור" ממשיכים להדוף את הטענות להתנהלות רשלנית מצד הבכירים. הערב (שבת) פורסמה טענה חדשה של החברה - לפיה הסיבה שקורנפלקס נגוע הגיע לשווקים היא שאחד העובדים במחסן תלש את הפתק עם ברקוד מאחד המשטחים התקינים במחסן, והדביק אותו על אחד המשטחים הפגומים, על גבי הברקוד "פסול לשימוש".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
למעשה, כך טוענים בחברה, אותו עובד החליף למעשה בין הברקודים - וכך משטח נגוע בסלמונלה יצא מהמפעל כאילו הוא משטח תקין והגיע לצרכנים באזור פתח תקווה. בחברה בודקים האם מדובר בתקלה תמימה או בפעולה במזיד.
רק ביום חמישי בערב, לאחר שגילו מפי צרכנית כי חלק מהסחורה עזבה את המפעל, ביצעו ביוניליוור ספירה של המשטחים וגילו כי אחד המשטחים הנגועים חסר. בסריקה במחסן התברר כי על אחד המשטחים של סחורה תקינה יש ברקוד גזור: אותו ברקוד הודבק כאמור על משטח פגום והגיע לנקודת החלוקה של שופרסל, עם 240 אריזות נגועות לכאורה.
ההסבר החדש - והשאלות
בחברת יוניליוור אומרים שיש ברשותם תיעוד של המשטח התקין שממנו נגזר הברקוד - אך לא היו מוכנים להעביר אותו לידינו. גורמים בחברה הוסיפו כי הם שוקלים לפנות למשטרה.
ההסבר החדש מעלה כמובן מספר שאלות:
מדוע המשטחים הנגועים היו באותו מחסן עם המשטחים התקינים? אולי יש עוד ברקודים שהוחלפו? ולמה עד עכשיו לא הושמדו כל המשטחים הנגועים בעצם? ייתכן שחלק מהשאלות הללו יקבלו מענה מחר, עם הגעת נציגי משרד הבריאות למפעל.
יו"ר שדולת הבטיחות בכנסת, ח"כ איציק שמולי, ויו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ קארין אלהרר, דרשו ממבקר המדינה להתערב - ואלהרר הודיעה כי תכנס דיון דחוף בנושא התנהלות משרד הבריאות בפרשה. "מדיניות הדיווח העצמי שהגה המשרד פשטה את הרגל והעמידה את הציבור בסכנה", טען שמולי. אלהרר הוסיפה: "חובתנו לוודא איך קרה שהמצב הזה נעלם מעיני משרד הבריאות וחברת יוניליוור מתרצת".
"לא נוכל לסמוך עליהם"
ביום שישי גינו במשרד הבריאות את התנהלות החברה והצהירו כי ישקלו נקיטת כלים משפטיים ובהם ביטול היתר תנאי ייצור נאותים (GMP) לחברה. שר הבריאות יעקב ליצמן הצהיר כי הוא שוקל לשלול את רישיונה של החברה בקו הייצור.
בריאיון לרשת ב', אמר שר הבריאות יעקב ליצמן, כי "יוניליוור כשלה בהתנהלות, שיקרה לציבור ולמשרד הבריאות ואנו רואים זאת בחומרה. אנו שוקלים להסיר את הרישיון בקו הייצור, לא נוכל לסמוך עליהם וצוותי המשרד חוקרים את המקרה החמור שכרוך בפגיעה בבריאות הציבור".
"אתמול בערב דיווחה חברת 'יוניליוור' למשרד הבריאות שבניגוד להצהרותיה החוזרות ונשנות, שלפיהן כל המוצרים עם חשד לזיהום נותרו במפעל, משטח של 240 יחידות יצא מהמפעל לדרכי השיווק", נכתב בהודעת משרד הבריאות שהופצה לכלי התקשורת.
"אנו במשרד הבריאות רואים בכך התנהלות רשלנית של החברה הן כלפי הציבור והן כלפי משרד הבריאות. בהתאם לכך, צוות מקצועי בכיר בראשות פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור והמהנדס אלי גורדון, מנהל שירות המזון, ייצא ביום ראשון למפעל לבצע ביקורת מקיפה", הוסיפו במשרד. עוד הדגישו במשרד הבריאות כי בכוונתם לבצע את הפעולות הבאות בעקבות הפרשה: ייפתח תחקיר לבדיקת הסיבות לזליגת המוצרים שלא היו אמורים לצאת לשוק באמצעות ביקורת נוספת של אנשי שירות המזון במפעל.