לאחר שאתמול (שבת) עלה חשש להרעלת מזון המונית בשני בתי מלון בטבריה - היום מתברר כי הסיבה לתסמינים הקשים היא בשר פגום שהובא לבתי המלון על ידי האורחים שחלו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מחקירת לשכת הבריאות המחוזית עלה כי התחלואה הרחבה נגרמה מבשר שהובא לבית המלון "באלי" - המאפשר לאורחים להביא אוכל מבחוץ ולערוך מנגלים בחצר - וככל הנראה הוחזק בתנאים לא ראויים.
תסמיני הרעלת המזון הופיעו גם בקרב נופשים במלון "לאונרדו קלאב" המרוחק, לאחר שאלה ביקרו את חבריהם במלון "באלי" ואכלו גם מהאוכל שלהם. זרז נוסף לעשרות קלקולי הקיבה נובע מווירוס ויראלי שפשט בין אורחי שני המלונות, ושעדיין מתקיימת בדיקה מהו מקורו.
אתמול בבוקר פונו לבית החולים פוריה 80 בני אדם שהתארחו בשני בתי מלון בטבריה, לאחר שחשו ברע וסבלו משלשולים, הקאות ובחילות. ארבעה מהחולים עדיין מאושפזים בבית החולים, ובהם קשישה בת 82, ושלושה ילדים - שני אחים בני 11 ו-6, ותינוק בן שנה.
בתחילה חשבו הרשויות כי התסמינים מהם סבלו עשרות אורחי המלון נבעו בשל חומר ריסוס כלשהו שפוזר בבתי המלון. צעיר ממרכז הארץ ששהה באחד המלונות סיפר לחדשות 2 כי בשל החשש, הדיירים התבקשו להתפנות מהמבנה ולצאת החוצה.
ממשרד הבריאות נמסר: "בוצעה חקירה אפידמיולוגית, כולל לקיחת דגימות מזון מהמטבחים במלונות, שנשלחו למעבדה לבדיקה. מהממצאים הראשוניים עולה כי: לא נמצא קשר חזק בין סוגי האוכל השונים לתחלואה במלון באלי. כמו כן, במלון לאונרדו קלאב הופיעה תחלואה באופן של הדבקת שרשרת על ידי וירוס (מאדם לאדם), ויתכן שאחד האורחים הגיע והדביק האחרים. פסטלים ש"לא היו טעימים" נשלחו לבדיקה".