14:00 בצהריים ביחידת הצנתורים שבבית החולים שערי צדק בירושלים. בעוד רגע יתחילו לצנתר כאן חולה עם חסימה קשה בעורק ראשי במוח. המקום עמוס בלובשי חלוקים כחולים, אבל רבים מהם בכלל לא רופאים, אלא צלמים, מקליטים ומפיקים. המטופל כבר מוכן לצנתור שיציל את חיי החולה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אלא שהפעם הרופאים הולכים להשתמש בפיתוח ישראלי חדשני המאפשר פתיחת עורקים תוך צמצום משמעותי של הסיכון לסיבוכים ואפילו למוות. מדובר בפריצת דרך רפואית, וזו הסיבה שבאותו הזמן יושבים 12 אלף רופאים בוושינגטון ומחכים בסבלנות לראות בשידור חי את הצנתור בישראל.
"זהו הצנתור הראשון בארץ וזו הפעם הראשונה אי פעם, שיראו את זה בארה"ב" אומר ד"ר ירון אלמגור, מנהל יחידת קרדיולוגיה פולשנית בבית החולים שערי צדק. "12 אלף רופאים שיושבים בוושינגטון ומחכים למקרה הזה".
הרופאים מתחילים בצנתור כשהם מצוידים במיקרופונים ובאוזניות על מנת שיוכלו להסביר לקולגות מוושינגטון איך עושים רפואה בישראל. הרופאים מסבירים לקולגות בחו"ל על כל שלב ושלב בצנתור החדשני, שלא נעשה עד כה בארה"ב. השידור מועבר דרך שתי ניידות שידור משוכללות, שהתמקמו בכניסה לבית החולים.
רופאים ישראלים, פיתוח חדשני תוצרת כחול לבן שמציל חיים ואלפי רופאים אמריקנים שלומדים מאיתנו מוכיחים כי הבעיה של מערכת הבריאות הציבורית בישראל היא לא רמת הרפואה, אלא התורים והשירות.