אחרי גל השרפות שכילה עשרות בתים וגרם לנזק רב, האיגוד הישראלי לכוויות מתריע כי מדינת ישראל לא ערוכה להתמודדות עם אירוע כוויות רב נפגעים: "יש מחסור חמור במיטות לטיפול נמרץ בכוויות ואין לנו אפילו מיטה אחת ייעודית לילדים".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
האיגוד, שמהווה חלק מהאיגוד לכירורגיה פלסטית בהסתדרות הרפואית, מתריע הערב (שבת) מפני חוסר המוכנות של ישראל ובעקבות גל השרפות הנוכחי מזהירים רופאי האיגוד המתמודדים עם טיפול בנפגעי כוויות על בסיס יומי, כי המחסור בתקציבים ובמרכזי כוויות לא יאפשר טיפול מציל חיים במקרה של אסון עם נפגעים רבים במקביל.
לדבריהם, משרד הבריאות הציג את כוונתו להקים ארבעה מרכזי כוויות ארציים הכוללים מיטות טיפול נמרץ ייעודיות לטיפול בכוויות כבר בשנת 2012 בעקבות אסון השריפה בכרמל, אך מאז הוקם רק מרכז כוויות אחד. "מצבנו היום לוקה במחסור חמור בתשתיות ובתקציבים", אמר
ד"ר ירון שהם, יו"ר האיגוד הישראלי לכוויות ומנהל יחידת הכוויות בסורוקה. "אין לנו מערך גדול מספיק לטיפול בכוויות שיכול להתמודד עם תרחיש של קליטה וטיפול בנפגעי כוויות רבים במקביל".
על פי טענות האיגוד, עיקר הקושי הוא במספרן המדאיג והנמוך מאוד של מיטות טיפול נמרץ בכוויות במדינת ישראל. לדבריהם עובדה זו אף פוגעת קשות באיכות הטיפול הרפואי בנפגעי כוויות מורכבים באופן יומיומי ולא רק בזמן חרום. אם בעתיד יתרחש אסון עם נפגעי כוויות רבים במקביל, לא נוכל לתת מענה רפואי הולם".
פרופ יוסי חייק, מנהל היחידה לטיפול נמרץ כוויות בשיבא וחבר האיגוד לכירורגיה פלסטית הוסיף כי: "כוויות הן פגיעה מורכבת אשר יכולה להחמיר ולגרום לנזק בשלב החריף או הממושך. יש לטפל בנפגע באופן מיידי באמצעות צוות מיומן ובעל ניסיון תוך שימוש במיטות ייעודיות המאפשרות מתן טיפול נמרץ שמטרתו היא מניעת זיהומים וריפוי מהיר של הכוויה תוך שמירה על נוחות מרבית לנפגע".