מחלת החצבת ממשיכה להתפשט ברחבי העולם ואחת הסיבות לעלייה במספר החולים בישראל היא החשיפה של ישראלים רבים למחלה בעת ביקור במדינות בחוץ לארץ. במשרד הבריאות ביקשו מחברות התעופה: "חסנו את עובדי צוות האוויר ועזרו לבלום את המחלה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"עקב המשך מחלת החצבת וחשיפת צוותי האוויר לתחלואה, אנו ממליצים לוודא כי כלל העובדים מחוסנים", נכתב לחברות התעופה. במשרד הבריאות ביקשו לשים דגש על עובדים שבאים במגע עם קהל: "תוודאו כי העובדים מחוסנים בשתי מנות חיסון בדגש על עובדי צוות אוויר". בעקבות הפנייה פתחה חברת התעופה אל על מתחם חיסונים מיוחד בטרמינל 3 בנתב"ג ובו חוסנו כבר למעלה מ-250 עובדי צוות אוויר.
החשש בישראל מפני חשיפה לחצבת בחו"ל נובע בעיקר בשל העובדה שאוקראינה, יעד תיירות אהוב על הישראלים, הפכה בשנים האחרונות למובילה בעולם במספר החולים במחלה הקטלנית. יותר מ-70 אלף איש באוקראינה נדבקו בחצבת בשנה האחרונה, מדובר במדינה שמהווה בעיה בינלאומית. לא מעט עולים חדשים מברית המועצות לשעבר נוסעים לבקר את בני משפחותיהם באוקראינה ורבים טסים בחגים לאומן ונחשפים לחולים במחלה, וכך תורמים לייבוא של החצבת לישראל.
הנתונים המבהילים: 45 אלף ילדים לא מחוסנים
למרות מאמצי משרד הבריאות להתמודד עם המחלה הקטלנית, ישנם נפגעים, תינוקת וקשישה נפטרו בחודש האחרון מסיבוכים של המחלה, ילד בן 10 ודיילת בת 43 במצב קשה. הנתונים המבהילים: 45 אלף ילדים בין גיל שנה ל-6 לא מחוסנים למחלה.
אחת הקבוצות שנמצאות בסיכון גבוה במיוחד לחלות בחצבת הם תינוקות וילדים שאמורים לקבל את מנת החיסון הראשונה בגיל שנה ואת המנה השנייה בגיל שנתיים. מרבית הילדים והתינוקות הלא מחוסנים מגיעים מהקהילה החרדית, אך גם בציבור החילוני ישנם הורים שמסרבים לחסן את ילדיהם. לדברי המתנגדים, חיסונים גורמים לאוטיזם - טענה זאת הוכחה כשקרית לחלוטין.
במשרד הבריאות יעשו בימים הקרובים מאמץ להגיע לכל הילדים הלא מחוסנים ולנסות ולשכנע את הוריהם לחסן אותם נגד המחלה הקטלנית. הסכנה הגדולה היא שאותם ילדים ותינוקות לא מחוסנים ידביקו את אלה שכן - בעיקר תינוקות מתחת לגיל שנה וחולים במחלות שפוגעות במערכת החיסונית. מאמצי משרד הבריאות לא יהיו קלים מפני שכיום לא ניתן להטיל סנקציות נגד הורים שבוחרים לא לחסן את ילדיהם.