כמו בכל שנה, חג השבועות הוא הזדמנות טובה למאות אלפי משפחות בישראל להתאסף סביב שולחן חגיגי עם מפה לבנה ולהנות ממגוון רחב של מוצרי חלב, מאפים טעימים ועוגות גבינה. רגע לפני שאתם מתחילים את הסעודה, יש לכם גם הזדמנות "לצלול" אל המספרים של ענף החלב הישראלי ולגלות ממצאים חדשים ומעניינים על מאות הרפתות שפזורות ברחבי המדינה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפי הממצאים שנאספו על ידי מועצת החלב בישראל, הרפת המניבה ביותר במגזר השיתופי לשנת 2018 נמצאת במושב הבונים שבצפון. ברפת המובילה בארץ נמצאות כ-308 פרות וממוצע תנובת החלב ברפת הזו עמד על 14,310 ליטר חלב בשנת 2018.
למקום השני בדירוג השיתופי הגיעה הרפת של קיבוץ נחל עוז שבעוטף עזה. כ-381 פרות חיות ברפת של הקיבוץ שבה ממוצע תנובת החלב הגיע בשנה שעברה ל-13,825 ליטרים של חלב.
עוד עלה מהנתונים כי הרפת המניבה ביותר במגזר המושבי-משפחתי נמצאת בכפר יהושע שבצפון. מספר הפרות ברפת של הרפתן יאיר ישראלי הוא 178 וממוצע תנובת החלב של הפרות אותן הוא מגדל הגיע בשנת 2018 ל-13,358 ליטר חלב.
השיאנית מהגליל המערבי
מועצת החלב בדקה גם את תנובת החלב שבגזרת הרפתות של כפרי הנוער החקלאים בישראל. למקום הראשון הגיע כפר הנוער כנות, הסמוך לגדרה, שם נמצאת הרפת המניבה ביותר עם 91 פרות. ממוצע תנובת החלב בכפר הגיע בשנה שעברה להישג של 13,564 ליטר חלב.
ואם התעניינתם לגבי הפרה המניבה ביותר בישראל לשנת 2018 - היא נמצאת ברפת שבגליל המערבי ותנובתה בשנת 2018 עמדה על 16,769 ליטר חלב.
"אין זה מקרי שהפרה הישראלית היא המניבה ביותר בעולם", אמרה מיכל קראוס, מנכ"לית מועצת החלב, בהתייחס לנתונים. "באמצעות טכנולוגיות מתקדמות ומקצועיות רבה מצליחות הרפתות בישראל, אשר רובן פזורות בפריפריה להוות מופת של חדשנות פורצת דרך ומוקד משיכה למשלחות רבות מחו"ל".