בעקבות ההתפרצות העולמית של מחלת החצבת, משרד הבריאות מסר היום (שלישי) הנחיות מעודכנות לציבור על מנת להתמודד עם התופעה המסוכנת. בנוסף, פורסמה רשימת מדינות בעלות שיעורי תחלואה גבוהים, בהן גם אוקראינה. במשרד מציעים לתיירים ישראלים לשקול בשנית את הביקור במדינות הללו בזמן הקרוב.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי, המדינות המפורטות להלן הן בעלות שיעורי התחלואה הגבוהים ביותר: אוקראינה, גיאורגיה, מדגסקר, אלבניה וליבריה. על כן משרד הבריאות ממליץ לתיירים ישראלים המתכננים לנסוע למדינות אלה לשקול זאת בשנית. "במידה ומדובר בנסיעה נחוצה, ציבור הנוסעים נדרש להקפיד באופן מיוחד על היותם מחוסנים נגד חצבת - טרם נסיעתם ליעדים אלו", מסרו במשרד הבריאות.
במשרד ציינו כי בשל ירידה בשיעורי ההתחסנות של אזרחים, בחלק מהמדינות שלרוב נקיות מחצבת כמו ישראל, מתרחשת לאחרונה התפרצות של מחלת החצבת ברחבי העולם. בהתאם לכך משרד הבריאות מבקש להדגיש את ההנחיות הבאות.
מקרי ההידבקות בחצבת מופיעים בעיקר בקרב ילדים שאינם מחוסנים. יותר מ-70% מהמקרים בארץ הם בקרב אוכלוסיית הילדים ועל כן היא נמצאת בעדיפות עליונה לחיסון. כל הילדים בישראל צריכים להתחסן במנה הראשונה כבר בגיל 12 חודשים ובמנה שנייה בכיתה א' בבית הספר. משרד הבריאות מדגיש כי ילדים שלא חוסנו עד היום - חשוב שימהרו לקבל את החיסון.
לפי הנתונים, יותר מ-85% מהמבוגרים בארץ מוגנים מפני חצבת, בין אם קיבלו חיסון ובין אם נחשפו למחלה בעבר - על כן אין דחיפות במתן חיסון. עם זאת, בהתאם להמלצות ארגון הבריאות העולמי ומשרד הבריאות, מומלץ לכל אדם שנולד אחרי שנת 1957 לקבל שתי מנות חיסון נגד חצבת. מבוגרים שנולדו החל משנת 1978 ואילך, נכללו בתכנית חיסון של שתי מנות נגד חצבת.
החיסון יינתן בתשלום במרפאות מטיילים ובמרפאות הנוסעים לחו"ל (מרפאות של משרד הבריאות, מרפאות קופות החולים ומרפאות פרטיות). לחצו כאן עבור רשימת המרפאות המלאה.
4115 אנשים בישראל נדבקו בחצבת
על פי משרד הבריאות, עד ליום חמישי האחרון ה-8 במאי, נרשמו ברחבי הארץ 4115 מקרים שבהם אזרחים נדבקו בחצבת. מרבית המקרים אותרו בירושלים - 1403, ואחריה העיר בית שמש עם 420 מקרים. בצפת היו 276 מקרי חצבת, ובבני ברק 210 בני אדם נדבקו במחלה. לרשימה המלאה על פי יישובים לחצו כאן.