מרגישים שחם לכם יותר ממה שחזו? אתם לא מדמיינים: בימי הקיץ החמים, החזאים מעדכנים אתכם בכל יום כמה חם יהיה, אלא שבפועל - כמעט תמיד תרגישו שחם יותר. למה? כי לצד הטמפרטורה שנמדדת, יש את הטמפרטורה שנרגיש, שכמעט תמיד תהיה גבוהה יותר - כזו המוכרת יותר בשם "מדד עומס החום". 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

מדד עומס החום הוא שילוב של שני גורמים: הטמפרטורה האמיתית, זו שנמדדת - והלחות - מונח המשמש למדידת כמות אדי המים באוויר. אוויר חם מסוגל להכיל יותר לחות, ויותר לחות באוויר מאיטה את קצב ההתאיידות - תהליך שמסייע לנו להזיע פחות ועוזר לגוף לקרר את עצמו. ככך שככל שיותר לח בחוץ, כמו בימי הקיץ - הגוף מתקשה יותר לקרר את עצמו.

"אפשר להקטין את הסיכוי להחרפה" (צילום: פלאש 90 - איסאם רימאווי, חדשות)
כמעט תמיד תרגישו שחם לכם יותר | צילום: פלאש 90 - איסאם רימאווי, חדשות



מדד עומס החום מחושב עפ"י נוסחא מתמטית. למשל: טמפרטורה של 31 מעלות צלזיוס עם 75% לחות - יום די אופייני באזור מישור החוף בקיץ, תרגיש כמו 38 מעלות. המדד הזה נע בין מתון לקיצוני, כאשר עומס חום קיצוני משפיע לרעה על הגוף שלנו. בתנאים כאלה, הוא לא מצליח לקרר את עצמו - מה שעלול להוביל למכת חום והתייבשות.  

אז בפעם הבאה שאתם שומעים אותנו החזאים אומרים "עומס חום כבד" ואתם חייבים לשהות מחוץ לבית - הצטיידו בכובע, מרחו קרם הגנה ושתו הרבה מים.