מ' בן ה-70 מאזור השרון סבל מכאבים עזים במשך תקופה ארוכה עד שאובחן כסובל מבקעים בשני צדי המפשעה, והופנה לשני ניתוחים. הניתוח הראשון בוצע בהצלחה אך אחרי הניתוח השני התחיל לחוש ברע ומצבו הרפואי התדרדר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ביום שלאחר הניתוח החל מ' לסבול מחום גבוה וכאבים עזים והחליט לפנות לקבלת עזרה רפואית אצל רופא המשפחה שלו בקופת חולים לאומית. מרגע זה ואילך החל מ' לטענתו לעבור מסכת טרטורים כשבמשך שלושה שבועות עבר בין רופאים ומומחים שונים. כל הרופאים, ללא יוצא מן הכלל שלחו אותו לביתו עם תרופות בלבד שלא בהכרח שיפרו את הרגשתו.
תחילה פנה מ' למוקד הלילה של קופת החולים לאומית, לאחר מכן ניגש לרופא המשפחה, לרופא כירורג, למוקד החירום של לאומית וחוזר חלילה. במהלך כל אותן בדיקות, הרופאים רשמו לו טיפול אנטיביוטי, משככי כאבים ומשחה לטיפול מקומי. למרות הבדיקות הרבות שעבר, מ' טוען כי לא נערכו לו הבדיקות הגופניות הרלוונטיות.
אחרי יותר משבועיים בהן סבל מייסורים קשים והתלונן רבות לרופאיו, מ' סוף סוף הופנה לבדיקת אולטרסאונד מיוחדת על ידי רופא כירורג. לדבריו, תוצאות הבדיקה הראו בין היתר, שבשל הניתוח לא הייתה זרימת דם לאשך שלו. לאחר שהתייעץ עם מומחים נוספים נקבע שלא ניתן להציל את האשך השמאלי של מ', והוא נאלץ לעבור כריתה.
בכתב תביעה שהוגש ע"י עורך הדין רן שפירא ממשרד עוה"ד אלמוג-שפירא בבית המשפט השלום בתל אביב נגד קופת חולים לאומית טען מ' כי במידה ואצל הרופאים שבדקו אותו היה מתעורר חשד לבעיה בזרימת הדם - הכריתה הייתה נמנעת. לטענתו הוא נותר מתוסכל שכן הנזק שנגרם לו יכול היה להימנע.
עוה״ד רן שפירא המייצג את מ' מסר: מדובר בהתנהלות רפואית חמורה ביותר שהותירה אדם עם נזק רפואי לצמיתות. מעשה שכזה אסור שיעשה ברפואה של ימינו ואנחנו בטוחים כי האחראים על הנזקים של מרשנו יתנו את הדין על מעשיהם
תגובת קופת חולים לאומית: "התיק מצוי בעיצומו של הליך משפטי ואת הטיעונים הרפואיים והמשפטיים שלנו אנו נציג בפני בית המשפט כמקובל".
מייל לפניות לכתבת: Avivitm@ch2news.co.il