הגוף של שלמה טליאנסקי, בן 51 מאילת, שרד אירועים שקשה אפילו לדמיין: סרטן אלים, מחלת לב חריפה, השתלת לב וניתוח קיצור קיבה. ואחרי כל זה הוא הצליח לחזור לתחביב שעליו לא הסכים לוותר – צלילות עומק בים סוף.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
טליאנסקי, אב ל-4 ילדים, חטף את המכה הקשה הראשונה בגיל 19 אז התבשר שחלה בסרטן. הוא הצליח להתגבר עליו, אבל כשעלה לארץ מארגנטינה, בגיל 34, גילה שהוא סובל ממחלת לב קשה שבשיאה התקשה לצעוד אפילו מספר צעדים.
יום אחד הוא קרס בביתו ופונה לבית החולים שם הבין שחייו בסכנה. "שלמה הגיע במצב קשה מאוד", מספר ד"ר טוביה בן גל מנהל היחידה לאי ספיקת לב במערך לקרדיולוגיה בבילינסון. "הבנו שזה הסיכוי האחרון שלו לחיות". אחרי המתנה להשתלת לב וכשהובהר שמצבו קשה ודחוף החליט בעצת רופאו, ד"ר בן גל, לחזור לארגנטינה שם נמצא לו לב להשתלה.
טליאנסקי חזר לארץ עם לב חדש, אבל עם בעיות ישנות – קשיי נשימה. ד"ר בן גל הכריע – ניתוח לקיצור הקיבה. טליאנסקי הסכים. הוא ידע שחייו בסכנה וחלם על הרגע שיחזור לצלול עמוק בים – מה שנראה באותם ימים כמו משימה בלתי אפשרית.
אור ירוק למעמקים
הניתוח שעבר טלינאנסקי הביא אותו להישג היסטורי – הוא הפך למושתל הלב הראשון בישראל שעבר ניתוח לקיצור קיבה. מכאן הדרך לים הייתה קצרה – אבל לא פשוטה. הרופאים חששו. לחץ האוויר במים שיופעל על גופו עלול להיות מסוכן. אבל הם נענו להפצרותיו, ערכו סדרת בדיקות מקיפה והוא קיבל אור ירוק לחזור למעמקים.
היום טליאנסקי צולל לפחות פעמיים בשבוע במי הים האדום. "בכל פעם שאני נכנס למים אני מרגיש את מכאובי הגוף נעלמים", הוא מסביר.
לאחרונה הוא החליט לצ'פר גם את מי שהפך לחבר קרוב – רופאו ד"ר בן גל. השניים חולקים יחד את השפה הספרדית, בדיחות פרטיות - ועכשיו גם את האהבה למים.
"במצב שבו שלמה הגיע לבית החולים זה היה נראה כמו חלום רחוק שנצלול יחד במי הים האדום", אומר ד"ר בן גל. "אני מתרגש בכל פעם שאנחנו זוכים להעניק חיים חדשים". השותף שלו מתלהב לא פחות. "התרגשתי מאוד לחלוק את חווית הצלילה עם ד"ר בן גל", מסכם טליאנסקי.