משרד הבריאות מפרסם היום (חמישי) אזהרה לציבור, לקראת גל החום הצפוי החל מיום שבת ועד ליום שלישי. המשרד קורא לציבור הרחב, לאוכלוסיית הקשישים ולחולים במחלות כרוניות בפרט, להקפיד על מספר נהלים: להימנע ככל האפשר מחשיפה לחום ולשמש, להימנע ממאמץ גופני שאינו הכרחי, להקפיד לשתות מים ולהימצא ככל האפשר במקומות ממוזגים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בימים האחרונים כבר החלה מגמת ההתחממות, אך ביום שבת הטמפרטורות יוסיפו לעלות, יעשה חם ויבש עד שרבי בהרים ובפנים הארץ והביל במישור החוף. תורגש הכבדה בעומסי החום.
לצד האזהרה, מפרסם משרד הבריאות מספר המלצות לציבור, לקראת עומסי החום הצפויים בשבוע הבא: יש לעקוב אחר תחזיות מזג האוויר ולהיערך בהתאם. באזור השפלה ורצועת החוף יש לשים לב לא רק לטמפרטורה אלא גם לעומס החום - מדד המשלב חום ולחות.
יצירת סביבה קרירה:
- בשעות השיא של החום מומלץ לשהות במקום שיש בו מיזוג אוויר. אם אין בביתך מיזוג אוויר, מומלץ לשהות מספר שעות במקום ציבורי ממוזג, ולצמצם את משך השהיה בחום.
- הדרך הטובה ביותר לקירור הדירה הינה באמצעות מזגן. אין צורך להפעיל את המזגן בכל שעות היממה, אבל חשוב לעשות זאת בשעות שיא החום.
- מאווררים יכולים להקל על תחושת החום, אך כאשר טמפרטורת הסביבה היא מעל 35 מעלות צלזיוס, אין ביכולתם לקרר את הגוף או להגן מפני פגיעה בריאותית.
- מומלץ בשעות החום להגיף תריסים או וילונות, כדי לצמצם את חדירת קרינת השמש, אך להשאיר את הדירה מאווררת. תריסים מוגפים יכולים להוריד את חדירת החום לדירה בכ-80%.
- רחצה במים קרירים במקלחת או אמבטיה עוזרת בקירור הגוף.
- רצוי ללבוש בגדים בהירים, קלים ונוחים.
זהירות ביציאה החוצה בשעות החום:
- יש להימנע מלצאת החוצה בשעות החמות. כדאי להגביל את הפעילויות מחוץ לבית לשעות הבוקר המוקדמות או לשעות הערב.
- בשעות החום רצוי לנוח. מומלץ לצמצם את הפעילות הגופנית המאומצת במזג אויר חם. אם עליכם לעשות פעילות גופנית, הקפידו לשתות במהלך הפעילות
אם עליכם לצאת החוצה:
- יש להקפיד לחבוש כובע רחב שוליים, להרכיב משקפי שמש, ללבוש בגדים בהירים, קלים ונוחים ולמרוח קרם הגנה כנגד השמש.
- השתדלו לנוח לעתים קרובות במקום מוצל.
- צמצם למינימום את השהיה ו/או המאמץ בחום.
- אזהרה: לעולם אין להישאר (או להשאיר אדם אחר) ברכב חונה שחלונותיו סגורים.
- יש להרבות בשתית מים קרים או שתיה קלה אחרת. כמות השתיה הנדרשת היא 8-10 כוסות שתייה ליום - גם ללא תחושת צמא!
יש להתייעץ עם הרופא המטפל במצבים הבאים:
- אנשים הסובלים ממחלות לב וכלי דם, השמנת יתר, מחלות כרוניות אחרות, מחלות נפש, ובעת מחלה חריפה או התייבשות.
- אנשים המטופלים בתרופות הפועלות על מערכת העצבים המרכזית (המוח), כגון: תרופות להרגעה, לשינה, למחלת פרקינסון, ולבעיות נפשיות מסוימות. תרופות אלו עלולות להגביר את הרגישות לפגיעה מחום.