אילוסטרציה
אילוסטרציה | צילום:

צעירה בת 29 שהייתה זקוקה לתרומת כליה, עברה לאחרונה ניתוח השתלת כליה לאחר שנים של המתנה בהן הייתה מטופלת בטיפולי דיאליזה. הניתוח עבר בהצלחה בבית החולים רמב"ם בחיפה, אך רק לאחר שהתעוררה מהניתוח נודע למטופלת שתרומת הכליה הגיע מאחותה, בת 31, שהתאבדה מספר ימים קודם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בהחלטה משותפת של ההורים והרופאים הוחלט שלא לספר לה לפני הניתוח על כך שאחותה כבר אינה בין החיים. האחות הייתה באותם ימים מאושפזת בבית החולים, ולכן היה קל להסתיר זאת. בדרך כלל כשאדם מת וקרוביו מאשרים לתרום את איבריו, החולים שאמורים לקבל את האיברים הם אלה שמצבם הרפואי הוא הקשה ביותר ונמצאים בראש רשימת ההמתנה, ולא קרוב משפחה שזקוק לאיבר.

אבל במקרים חריגים משרד הבריאות מאפשר את זה, כשמדובר בקרוב משפחה מדרגה ראשונה, וכך היה במקרה הנדיר הזה, שיוצג בוועידת הפסגה של רמב"ם השבוע שעוסקת בתחום הכליות והגנטיקה.

"זה היה בסך הכל בשיתוף פעולה עם כל המשפחה שלה, שהחליטו שבמצב כזה אקוטי שבו היא צריכה לעבור ניתוח ולקבל כליה להתחיל לספר לה שזה מאחותה שנפטרה זה יכול ליצור גם קשיים נפשיים להתמודד איתם", הסביר פרופסור רפי ביאר, מנהל בית החולים רמב"ם, מדוע בחרו לספר לה רק אחרי הניתוח, שהכליה היא מאחותה.