בעקבות הפרסום אתמול (שלישי) בחדשות 2 על תכתובות פנימיות שניהלו הרופאים המתפטרים במחלקה ההמטו-אונקולוגית בבית החולים הדסה עם מנהל בית החולים שערי צדק, יהונתן הלוי, בשערי צדק מכחישים כי היו כל צד בפרשה. "התכתובות האלה אין בהן שום ממש ושום אמת", טוען הלוי בשיחה עם חדשות 2. "זה שטויות ואין דבר יותר דמיוני מזה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"בחודש נובמבר הייתה הפגישה הראשונה עם דוקטור וינטרופ ולאחר מכן הלכו לסמנכ"ל הכספים לבדוק היתכנות", מסביר גורם בבית החולים שערי צדק. "מעבר לזה כל פגישה שהייתה - הייתה לצורך שכנוע הרופאים לחזור להדסה. כל הפגישות שהיו, לא היינו צד בסכסוך הזה".
בבית החולים מתעקשים כי פרופסור הלוי לא היה צד בסכסוך. "מי שבחש בכל הנושא הזה, ומי שבישל את הדייסה הזו, רוצה עלה תאנה, מישהו אחר שיבוא ויסתיר את כל העוולות והקלון הזה שיצא והם מחפשים את פרופסור הלוי בגלל היושרה שלו", מוסיף הגורם. "יש לשערי צדק יכולת לפתוח מחלקה המטו-אונקולוגית, אבל כשהנשיא התקשר פרופסור הלוי אמר שהוא לא יפתח כדי שאולי יגיע פתרון לבעיה הזאת. מאותה הפגישה בנובמבר, פרופסור הלוי רצה להחזיר אותם להדסה".
מהתכתובות עולה כי הרופאים המתפטרים היה מתואמים כל העת עם מנהל בית החולים שערי צדק, ממש עד השבועות האחרונים. מי שנחשף להתכתבויות אומר כי בין היתר נכתב על ידי הרופאים בשלבים הראשונים של המשבר כי למשא ומתן עם הנהלת הדסה צריך להגיע "אגרסיביים עם גב של שערי צדק", כלומר, עם האיום של פתיחת מחלקה נוספת בבית החולים שערי צדק בירושלים.
ממה שאנחנו מבינים, העובדה שיש תכתובות כאלה, בין השאר, גרמה לשר הבריאות ליצמן להפעיל לחץ כבד על מנהל שערי צדק, פרופסור יהונתן הלוי, שיצא בפומבי בהצהרה שהוא לא מתכוון לפתוח מחלקה המטו-אונקולוגית בשערי צדק. ואכן ההצהרה הזו פורסמה אתמול, וכך נסללה נדרך למכתב של מנכ"ל משרד הבריאות לקרוא לרופאים לשוב להדסה.
"פרופסור יונתן הלוי, מנכ"ל המרכז הרפואי שערי צדק, הודיע כבר לפני חודשים כי לא תפתח בשערי צדק מחלקה המטו-אונקולוגית לילדים בעת הזו ולאורך כל הדרך פעל במטרה להגיע לפתרון למשבר הזה", נמסר הבוקר מהנהלת בית החולים. "בניגוד למצג לפיו המגעים לפתיחת המחלקה בשערי צדק ממשיכים להתנהל, בשלב מאד מוקדם בסאגה הזו עסק פרופסור הלוי בשכנוע הרופאים לשוב להדסה וכל תקשורת בינם לבינו היתה אך ורק בכיוון הזה".
עוד מסרו בבית החולים כי התפטרות הרופאים מהדסה היא תוצאת משבר אמון קשה בינם לבין הנהלת הדסה וכך הוא צריך להפתר. "על הנסיבות האמיתיות להתפטרותם ניתן לעמוד בהרחבה בפסק הדין של נשיא בית הדין לעבודה אשר בחן את הפרשה לעמקה. הנסיון לחמוק מאחריות ולהטיל את כשלון יוצרי המשבר חסר התקדים וניהולו על אחרים נואל וזאת בלשון המעטה. הגיע הזמן כי האחראים לפרשה יקחו אחריות וינהלו את המשבר הזה".