חוקרים מהמרכז לננו-טכנולוגיה באוניברסיטת בר אילן הצליחו לייצר מבנה של חומצה היאלורונית - חומצה שעד עכשיו אפשר היה רק להזריק לעור הפנים וכך להצעיר ולהגמיש קמטים. הפיתוח הישראלי עשוי מעתה להחליף את הזריקות הקוסמטיות לעור הפנים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
כבר 20 שנה שהחומצה הזו מככבת בטיפולי אנטי-אייג'ינג בכל העולם. במסגרת הטיפול, הרופא מזריק אותה לעור הפנים של המטופל, שם היא סופחת נוזלים ומנטרלת רעלים - כך הקמטים מטשטשים והעור נראה צעיר ורענן.
אמנם מדובר בחומר שהגוף שלנו מייצר באופן טבעי, אבל ככל שאנחנו מתבגרים הייצור שלו בגוף הולך ופוחת, והתוצאה היא מראה עור מבוגר יותר, עם קמטים. המולקולה של החומצה ההיאלרונית היא מאוד גדולה, ולכן היא לא חודרת לעור אם מורחים אותה על הפנים.
"בכל רחבי העולם מנסים למזער את החומצה ההיאלורונית להשתמש בה בתור קרם, כי אז יש חלופה למתן זריקות", מציינת פרופ' רחל לוברט מהמחלקה לפיזיקה וכימיה מבר אילן. "אבל כרגע לא ידוע לי שמישהו הצליח, ואנחנו הראשונים שיכולים לומר שהצלחנו".
ההכרזה הזאת עשויה להפוך לסנסציה עולמית. אם בעתיד יתברר שהקרם הזה - שמכיל את הפורמולה שפותחה במעבדות בר אילן - אכן חודר לעור ללא צורך בזריקות, אזי אכן מדובר בפריצת דרך מסעירה ודרמטית.
ד"ר מיכאל שפלן, כירורג פלסטי אומר כי אכן מדובר בפריצת דרך. "עד היום לא ניתן היה להחדיר חומצה היאלורנית דרך העור לתוכו", מסביר ד"ר שפלן. "המחקר הצליח להקטין את החומצה ההיאלרונית באופן כזה, שהיא יכולה לחדור בשימוש חיצוני לתוך העור פנימה, בלי הזרקות".
המחיר: מאות שקלים לחודשיים של טיפול
אוניברסיטת בר אילן וחוה זיגנבוים, שחברת הקוסמטיקה שלה קיבלה רישיון בלעדי לייצור מסחרי של הפרומולה, העבירו לחדשות 2 סדרה של תמונות המוכיחות את אפקט החומר. על פי הצילומים הללו אכן יש שיפור, באוניברסיטת בר אילן מסרבים לספר איך הצליחו לעשות את זה.
גם אם הקרם מוצלח כפי שמעידים עליו המדענים שפיתחו אותו, הוא לא יכול להחליף לגמרי את הזריקות, כי הזרקה ממוקדת מאפשרת גם לפסל את תווי הפנים, ולא רק להעניק לעור מראה צעיר ורענן. חיסרון נוסף של הקרם הוא המחיר: 575 שקלים לצנצנת של 60 גרם, שתספיק לכם לחודשיים. בעוד כשלושה שבועות הקרמים הללו יהיו זמינים לציבור הרחב, היצרנים מדווחים על עניין רב שהוא מעורר כבר בחו"ל.
"הרבה מאוד תכשירי קוסמטיקה, שעולים סכומים הרבה יותר גבוהים מזה, בעצם לא עושים כלום חוץ מבאמת לתת תחושה נעימה", מדגישה חוה זיגבוים. "פה מדובר באמת בפריצת דרך מדעית אמיתית. המחיר סביר ביחס להשקעה בפיתוח".