כמה קשה להילחם בביטוח הסיעודי? הסיפור הזה של אילון, אבא של אופיר, בת 12 שחלתה בסרטן, ממחיש בדיוק איזה מאבק צריך לנהל וכמה כוחות נפשיים צריך, כוחות שאין לאנשים במצב הזה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
את אילון אנחנו מלווים כבר למעלה משנה, נלחם בבירוקרטיה והעיוותים שלא מאפשרים לו ולהורים נוספים שילדיהם חלו בסרטן להפנות להם את מלוא הקשב ותשומת הלב. לפני כמה חודשים, פרסמנו איך חברת הביטוח דוחה את הבקשות של אילון לקבל את הכסף על הביטוח הסיעודי עבור אופיר בתו. הם טענו שהיא לא סיעודית, ולכן לא מגיע הכסף - ואם ילדה שחולה בסרטן אלים וקשה וחייבת השגחה צמודה של הוריה (גם לפי החוק) ועוברת אינספור טפולים היא לא סיעודית, אז מי כן?
אחרי שידור הכתבה, פנו לאילון מחברת הביטוח והציעו ללכת לגישור. הוא שכר עורך דין כדי להיות הכי מוכן שיש, ובחברה חזרו על עצמם - היא אינה סיעודית, אבל לפנים משורת הדין מוכנים להתפשר ולהקצות עבורה סכום מסוים. עורך הדין של אילון אמר לו במקום: ׳אם תמשיך למשפט ותיכנס עם אופיר לאולם ויראו את מצבה - אתה תזכה על המקום, אבל היא תלך לעולמה לפני הדיון, זה יהיה הרבה יותר קשה לנצח אותם".
הבחירה הקשה: להיאבק על הצדק - או להסתפק בכספי פשרה
״ידעתי שאין לנו הרבה זמן", מספר אילון, "או שאני מחליט להיות צודק ואז נפסיד כי ידעתי שלא נותר לה זמן רב או שניקח את הכסף כדי שלפחות תהיה לנו עזרה כלכלית אחרי שאמא של אופיר הפסיקה לעבוד. ובאמת שפשוט כל השנתיים של המחלה אין לך כוחות להילחם. אתה נלחם על החיים שלה, ואין לך כוחות להקדיש גם לחברת הביטוח".
אילון הבין שהזמן הולך ואוזל: ״הרגיז אותי כי רציתי להראות, לפחות בשביל ילדים אחרים, שאפשר לנצח ולקבל את הכסף בבית משפט, לשמש דוגמא להורים ולצערי לא הצלחתי לעשות את זה.
מאוד רציתי כן להגיע לצדק״.
בסוף אביה של אופיר החליט לקחת את הכסף, עם כל הקושי והייסורים. הוא נאלץ לחתום, כמו במרבית המקרים, על הסכם סודיות, שבו הוא לא יכול לספר כמה כסף קיבל בפשרה, כדי שאחרים במצבו לא יידעו מה מגיע להם. לפי נתונים של רשות שוק ההון באוצר, 95% מהתביעות המוגשות בביטוח סיעודי מסתיימות בפשרות, שכוללות כמובן את הסכם הסודיות.
לפני חודש וחצי אופיר נפטרה, רק בת 12, ועדיין עבור חברת הביטוח - היא מעולם לא הייתה סיעודית.