האלמוגים ברחבי העולם גוססים, אבל האם האלמוגים במפרץ אילת יהיו אלה שיצילו אותם? הלבנת אלמוגים היא אחת ההשלכות הקשות של התחממות מי האוקיינוסים ברחבי העולם. אצות חד-תאיות המצויות בתוך האלמוגים הן אלה המספקות להם מזון, ובמקומות רבים בעולם הן מלבינות וגוססות עקב שינויי האקלים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
שונית המחסום הגדולה באוסטרליה היא אחת הנפגעות העיקריות מהלבנת האלמוגים. 93% משטח השונית נפגע, ובמקומות אחרים בעולם - יותר ממחצית האלמוגים כבר מתו. אלא שבים סוף יש שוניות שלא נפגעו כלל או שנפגעו בצורה קלה יחסית. כך גם השונית באילת, שמקצת האלמוגים בה אמנם עברו הלבנה, אך באחוזים נמוכים הרבה יותר משוניות אחרות.
הפתרון לאלמוגים הגוססים עשוי להיות טמון באלה שבמפרץ אילת: מציאת הרקע הגנטי של זן האצות העמיד שבתוכן יוכל לסייע לחוקרים למפות את אזורי השונית הנמצאים בסכנה גדולה יותר להלבנה.
מומחים מהמכון השוויצרי הלאומי לטכנולוגיה סבורים שניתן למנוע הלבנת אלמוגים באמצעות העשרה של השוניות באצות העמידות מים סוף: הם לקחו את האצות מים סוף, הניחו אותן במכלים - וחשפו אותן לתנאים קשים וחמים במשך שישה שבועות.
והתוצאה? מפתיעה למדי. לא רק שהאצות שרדו, הן אפילו שגשגו - ועכשיו החוקרים מקווים שהאצות שנאספו מהשוניות בים סוף יצילו באופן זה את השוניות ברחבי העולם. עם זאת, החוקרים מזהירים שגם השוניות במפרץ אילת בסכנה בגלל הזיהום שתושבי ישראל, ירדן, סעודיה ומצרים יוצרים באזור.